Camoranesi: Za derbi ne potrebuješ dodatnega motiva

V četrtek s tekmo med Olimpijo in Mariborom v Stožicah vrhunec 15. kola izenačenega prvenstva.
Fotografija: Andres Vombergar je v dobri formi. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Andres Vombergar je v dobri formi. FOTO: Tadej Regent

Tekme v Prvi ligi Telekom Slovenije si sledijo v silovitem ritmu. Nogometaši bodo v sredo in četrtek igrali 15. kola, katerega vrhunec bo četrtkov večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Ta se bo v Stožicah začel ob 16.45. Že pred njim pa je jasno, da bodo vijolični v vsakem primeru na lestvici ostali pred zeleno-belimi.

Po 14 krogih ima vodilni Maribor 28 točk, sledi Mura s 25, Olimpija pa je pri 24 točkah. Maribor ima tudi lepšo popotnico pred derbijem, saj je v nizu petih zmag, medtem ko je Olimpija nazadnje izgubila v Domžalah.

Čeprav so imeli kar nekaj težav z igro, pa so Mariborčani v celoti gledano precej bolj konstantni kot tekmeci iz Ljubljane. Ne nazadnje so vodilni na lestvici v zadnjih štirih krogih, Olimpiji pa v tej sezoni še ni uspelo priti na vrh.

Standings provided by SofaScore LiveScore


»Liga je izenačena, kar se potrjuje iz krog v krog. Zmagati na petih zaporednih tekmah je vse prej kot preprosto. Po prihodu novega trenerja smo potrebovali nekaj časa, razumljivo je, da čez noč ne gre pričakovati večjih sprememb, na hitro se ne more nič zgoditi. Zdaj pa smo skupaj že v nekoliko daljšem obdobju, trener nas je dobro postavil na igrišču, utrdil se je ekipni duh, kar se odraža na treningih in na tekmah,« je za spletno stran Maribora dejal Jan Repas in se dotaknil tudi samega derbija. »Ob tem izhodišču lahko gremo samozavestni na derbi. Vsi se ga zelo veselimo in že odštevamo do četrtka.«

Mauro Camoranesi se veseli velikega derbija. FOTO: Jure Banfi
Mauro Camoranesi se veseli velikega derbija. FOTO: Jure Banfi


Strateg Maribora Mauro Camoranesi pa pravi: »Za derbi ne potrebuješ dodatnega motiva, vsak igralec ga ima že zaradi spoznanja, da lahko igra največjo tekmo.« Ta je kot eno vrlin mariborske ekipe izpostavil to, da znajo reševati tudi zahtevnejše situacije, kot se je izkazalo na tekmi s Taborom, ko je bilo treba ohraniti mirno kri in zbranost do končnice.

Prvi derbi sezone v Mariboru se je končal z 1:1. Takrat je za Maribor zadel Jasmin Mešanović, za Olimpijo pa Đorđe Ivanović. Oba bosta tudi tokrat skrbela za napadalne naloge ene in druge ekipe.



Ljubljanska ekipa ima ob Ivanoviću, ki je s sedmimi zadetki skupaj s Koprčanom Nardinom Mulahusejnovićem prvi strelec lige, tudi razpoloženega Andresa Vombergarja (4 goli) in vse večjo uigranost, ki pa je na zadnji tekmi v Domžalah ni bilo videti. Obenem pa bo ljubljanska ekipa v četrtek brez kapetana Mirala Samardžića, ki je bil na omenjeni tekmi izključen.

Maribor in Olimpija se bosta znova srečala v četrtek. FOTO: Jure Banfi
Maribor in Olimpija se bosta znova srečala v četrtek. FOTO: Jure Banfi


»Čeprav smo izgubili prejšnjo tekmo proti Domžalam, je v slačilnici vzdušje optimistično. Na prejšnji tekmi smo imeli pet minut katastrofalnih, z nekaj sreče pa bi vseeno bilo lahko drugače. Imeli smo tudi nekaj priložnosti in bi se ob našem zgodnejšem zadetku tekma lahko razvila drugače. Tudi pred tem smo že kazali dobre igre. Kot pa sem rekel, smo pred derbijem optimistični in bomo poskusili dobiti tri točke,« je za STA povedal Vombergar. »Vemo, da bo tako kot pri nas tudi pri njih manjkalo nekaj dobrih igralcev. Ampak imamo dobre rezerviste, tudi v obrambi. Smo dobra ekipa in gremo optimistično v tekmo,« je dodal napadalec Olimpije.



Pri Mariboru, ki bo zaradi poškodbe pogrešal Jana Mlakarja (pa tudi Nemanjo Mitrovića in Martina Milca), so se doslej strelsko najbolj izkazali Rok Kronaveter (6), Rudi Požeg Vancaš (4) in Aljoša Matko (4), Repas in Blaž Vrhovec pa imata po tri asistence, kolikor jih ima v ljubljanski ekipi Mihail Caimacov.

V tem elementu sicer vodi Koprčan Dare Vršič (6), ki bo v sredo ob 17.15 gostil Aluminij. Pred tem bosta še tekmi Gorica - Domžale (13.00) in Mura - Bravo (15.00). V četrtek pa bo še obračun Tabor Sežana - Celje (13.00).

Preberite še:

Komentarji: