Covid-19 v reprezentanci, NZS se je že odzvala, tekma odpovedana

Mlada slovenska nogometna reprezentanca (U-21) brez dvoboja z Madžari.
Fotografija: Selektor ekipe U-21 Primož Gliha oktobra ni imel sreče s pripravami na evropsko prvenstvo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Selektor ekipe U-21 Primož Gliha oktobra ni imel sreče s pripravami na evropsko prvenstvo. FOTO: Tadej Regent

Pandemija novega koronavirusa jo je oktobra pošteno zagodla slovenski reprezentanci U-21, ki se je pod vodstvom selektorja Primoža Glihe na mariborskem Pohorju pripravljala na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto pri nas in na Madžarskem.

image_alt
Slovenski nogometaši nad Italijane z dvema napadalcema


Mlada reprezentanca Slovenije je po odpovedani tekmi z Albanijo opravila novo testiranje na covid-19, ki je razkrilo, da se je virus znotraj reprezentančnega tabora razširil. Rezultati testiranja so pokazali, da je bilo tokrat pozitivnih pet testov.

V slovenskem taboru so se odzvali hitro in povlekli edino razumljivo in hkrati odgovorno potezo. Vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je po posvetu s selektorjem Gliho odločilo, da takoj prekine oktobrsko akcijo reprezentance in v dogovoru z madžarsko zvezo odpove tudi torkovo prijateljsko tekmo v Sombotelu. »Varovanje zdravja nogometašev in drugih akterjev je namreč za nas na prvem mestu,« so dodali na NZS.

Slovenija U-21 je tako oktobra ostala brez dveh tekem: proti Albaniji in Madžarski.

image_alt
Koronavirus v taboru nogometne Slovenije, odpadla prva tekma

Komentarji: