Čudi se, da ga Maradona ni poklical

Predsednik Venezuele Nicolas Maduro je Maradono označil za pravega prijatelja in »vojaka Venezuele«.
Fotografija: Diego Maradona in Nicolas Maduro na dan 21. januar 2020 v Caracasu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Diego Maradona in Nicolas Maduro na dan 21. januar 2020 v Caracasu. FOTO: Reuters

Legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradone se je spomnil tudi predsednik Venezuele Nicolas Maduro in ga označil za pravega prijatelja in »vojaka Venezuele«. »Nisem si še opomogel,« je v nedeljo o smrti nogometaša na državni televiziji povedal Maduro.

Maduro je gledalcem pojasnil, da je imel dva dni pred Maradonovo smrtjo rojstni dan. Zvečer je dejal ženi: »Kako čudno, da me še ni poklical.« Kot pravi Maduro, je bil prav nogometaš vselej med prvimi, ki so mu čestitali.


Maradona in socialistični veljaki v Latinski Ameriki


Maradona se je rad družil s socialističnimi veljaki v Latinski Ameriki. Znan je bil kot prijatelj dolgoletnega kubanskega voditelja Fidela Castra, pa tudi Madurovega predhodnika v Venezueli Huga Chaveza. Nazadnje je Venezuelo obiskal pred letom dni.

Maduro in Maradona sta se v preteklosti večkrat srečala kot novembra 2017 na enem od treningov v Caracasu. FOTO: Reuters
Maduro in Maradona sta se v preteklosti večkrat srečala kot novembra 2017 na enem od treningov v Caracasu. FOTO: Reuters


Prav v Venezueli je bil Maradona s svojo podporo na trhlih tleh, saj tam že dve leti poteka predsedniška bitka med Madurom in Juanom Guaido. Številne zahodne države so Guaida priznale kot legitimnega predsednika, a Maduro tudi s pomočjo vojske ostaja na oblasti. In Maduro tudi v povezavi z nogometaševo smrtjo vztraja pri svoji socialistični retoriki. Kot pravi, si kaj lahko predstavlja, da se Maradona zdaj pogovarja z argentinskim revolucionarjem Ernestom Che Guevaro.

A tudi Maduro se rad pohvali z izdelki, ki niso plod socialističnega znanja in proizvodnje. Gledalcem je s ponosom pokazal uro, ki mu jo je maja 2018 podaril Maradona. Gre za eno od 50 ur, ki jih je proizvajalec Hublot podaril Maradoni.

Preberite še:

Komentarji: