Na vseh štadionih prekinitev v 10. minuti

Italijanski nogometni vikend bo zaznamoval spomin na nepozabnega Argentinca.
Fotografija: V Neaplju ne morejo pozabiti Diega Maradone. FOTO: Yara Nardi/Reuters
Odpri galerijo
V Neaplju ne morejo pozabiti Diega Maradone. FOTO: Yara Nardi/Reuters

Vikend v prestižnem in odmevnem italijanskem nogometnem prvenstvu bo prav poseben – minil bo v znamenju spomina na legendarnega Diega Maradono. Že četrtkova tekma evropske lige v Neaplju domačega moštva z Rijeko (2:0) je bila zaznamovana z žalostjo celega mesta ob smrti argentinskega asa, ki je nekoč prav z Napolijem osvojil dva naslova prvaka, danes pa se mu bodo priklonili prav na vseh štadionih.

Pred začetkom tekem bodo na video zaslonih predvajali legendarno nogometaševo ogrevanje iz leta 1989 pred tekmo Napolija in Bayerna v polfinalu pokala UEFA. Takrat je poln štadion ob zvokih pesmi Life is Life avstrijske skupine Opus užival ob čarovnijah z žogo nepozabnega Argentinca. Italijani so izločili Bavarce (2:0, 2:2), v finalu pa so nato ugnali še Stuttgart (2:1, 3:3), pri katerem je takrat igral tudi Srečko Katanec.

Vsi igralci bodo danes in jutri v italijanskem prvenstvu nastopili s črnimi trakovi na rokah, sleherna tekma se bo začela z minuto molka, ob fotografiji velikega asa na zaslonu in zapisu "Ciao, Diego". Na vseh tekmah bo prekinitev v 10. minuti, takrat bo sledilo 60 sekund posnetka nogometnih mojstrovin Diega Maradone.

Preberite še:

Komentarji: