Tudi Messi pokazal majico Maradone in bil za to kaznovan

Derbi 11. kola španskega prvenstva se je končal brez zmagovalca.
Fotografija: Lionel Messi med eno od zanj značilnih akcij med tekmo z Osasuno. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi med eno od zanj značilnih akcij med tekmo z Osasuno. FOTO: Lluis Gene/AFP

Derbi 11. kola španskega nogometnega prvenstva med vodilnim Real Sociedadom in tretjeuvrščenim Villarrealom se je končal z remijem 1:1, oba gola pa sta »padla« z enajstmetrovke. Le malo prej je Barcelona na stadionu Camp Nou visoko premagala Osasuno s 4:0. Enega od golov za blaugrano je dosegel tudi prvi zvezdnik Lionel Messi, ki je gol posvetil Diegu Maradoni.

Messi je nosil pod majico dres Maradone z argentinskega prvenstva. FOTO: Albert Gea/Reuters
Messi je nosil pod majico dres Maradone z argentinskega prvenstva. FOTO: Albert Gea/Reuters


Messi je izjemen gol dosegel v 73. minuti za vodstvo Barcelone s 4:0, po golu pa je slekel nogometno majico ter spodaj razkril Maradonov dres s številko 10, ki ga je ta nosil v sezoni 1993/94 za Newell's Old Boys, Messijev deški klub v Argentini. Tovrstno praznovanje seveda ne ustreza pravilom Fife, zato je Messi prejel tudi rumeni karton.

Prosti strel Lionela Messija. FOTO: Albert Gea/Reuters
Prosti strel Lionela Messija. FOTO: Albert Gea/Reuters


Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Martin Braithwaite v 29. minuti, tri minute pred polčasom, pa je vodstvo domačih podvojil Antoine Griezmann (42.) z izjemnim volejem. Philippe Coutinho, ki je pred tem zgrešil dve stoodstotni priložnosti, je povišal na 3:0 v 57. minuti, piko na i je v 73. postavil Messi. Barcelona se je po zmagi povzpela na sedmo mesto lestvice la lige, Osasuna je ostala na 15. mestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: