Eden Hazard na poti v Madrid

Najboljši belgijski nogometaš je vodstvo Chelseaja seznanil z željo o odhodu.
Fotografija: Eden Hazard je v Chesleajevem dresu osvojil dva naslova angleškega prvaka in tudi evropsko ligo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Eden Hazard je v Chesleajevem dresu osvojil dva naslova angleškega prvaka in tudi evropsko ligo. FOTO: Reuters

»Odločil sem se, ampak ni vse odvisno od mene,« je razkril najboljši igralec londonskega Chelseaja Eden Hazard. Vodstvu kluba je sporočil, da si želi novih izzivov in naj ga prodajo. O tem, kje bo kariero nadaljeval, ni govoril, a nov klub 28-letnega zvezdnika že lep čas ni več skrivnost. Na vrh seznamu želja ga je pred vrnitvijo na Realov trenerski stolček postavil Zinedine Zidane, zato je selitev v Madrid le še stvar dogovora obeh klubov o odškodnini.

Zinedine Zidane je prihod 28-letnega Belgijca pogojeval z vrnitvijo na Realov trenerski stolček. FOTO: Reuters
Zinedine Zidane je prihod 28-letnega Belgijca pogojeval z vrnitvijo na Realov trenerski stolček. FOTO: Reuters


Chelsea je sicer zaradi kršenja pravil o prestopih kaznovan in dva prestopna roka ne bo smel pripeljati nogometaša. To pa ne velja za odhode ali igralce, ki so bili posojeni. O tem, da bo izgubil svojega najmočnejšega aduta, se je tako rekoč sprijaznil tudi trener Maurizio Sarri.

»Njegovo odločitev moramo spoštovati,« je dejal Italijan, ki je že januarja dobil prvo okrepitev za novo sezono. To je mladi Američan hrvaškega rodu Cristian Pulisic, ki je bil član dortmundske Borussie. Chelsea je zanj plačal 65 milijonov evrov odškodnine.

Hazard je pri Chelseaju igral sedem let. Zadnjo tekmo v modrem dresu bo igral 29. maja v Bakuju v finalu evropske lige proti Arsenalu.

Komentarji: