Egiptu simpatije, Urugvaju vse točke

Neatraktivna prva tekma drugega dne SP je bila odločena ob koncu po zadetku branilca Gimeneza. Slab obisk v Jekaterinburgu.
Fotografija: Jose Gimenez je premagal urok egiptovskih vrat. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Jose Gimenez je premagal urok egiptovskih vrat. Foto: Reuters

Mohamed Salah je bil znova na robu solza, čeprav za razliko od finala lige prvakov na včerajšnji tekmi Egipta sploh ni stopil na igrišče. Liverpoolov zvezdnik še ni bil nared po bolečem prijemu Sergia Ramosa. Z rezervne klopi je videl, kako so njegovi soborci ob izteku 89. minute prejeli zadetek in izgubili z 0:1.

Po podaji s kota je z glavo zadel Jose Gimenez in Urugvaj se je veselil pomembne zmage. Več simpatij so na štadionu v Jekaterinburgu vseeno poželi faraoni. Selektor Hector Cuper je postavil dobro taktiko, s katero je v dobršni meri nevtraliziral urugvajska ostrostrelca Edinsona Cavanija in Luisa Suareza. Slednji je sicer imel dve lepi priložnosti, a ni pokazal forme, ki ga je krasila v Barceloni.



Afričani bi si za pogumno in disciplinirano predstavo zaslužili remi, trenutek nezbranosti je bil usoden. Svojo pot v osmino finala bodo iskali v torek na tekmi z Rusijo. Tekma v Jekaterinburgu je bila sicer najslabše obiskana na SP v zadnjih osmih letih.
Če ni šlo napadalcem, pa sta zmagoviti zadetek zrežirala osrednja branilca Atletica, kapetan Diego Godin in Jose Gimenez.

»Včasih žoga enostavno noče v mrežo. Zadovoljen sem s pristopom fantov,« je ekipo pohvalil legendarni selektor Oscar Tabarez. Kolega Cuper je pojasnil, da pri Salahu ni želel tvegati poškodbe: »Mislim, da bo nared za naslednjo tekmo.«

Komentarji: