Eintracht Frankfurt po 39 letih v polfinalu

Nemci so po izjemnem boju v povratnem dvoboju četrtfinala evropske lige izločili Benfico – Festival golov med Angleži in Čehi.
Fotografija: Veselju nogometašev iz Frankfurta ni bilo konca, tako je slavil strelec drugega gola Sebastian Rode. FOTO Reuters
Odpri galerijo
Veselju nogometašev iz Frankfurta ni bilo konca, tako je slavil strelec drugega gola Sebastian Rode. FOTO Reuters

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta še naprej predstavljajo edino nemško svetlo točko te sezone na evropski nogometni sceni. Po izjemnem boju so na povratni tekmi četrtfinala evropske lige ugnali Benfico z 2:0 in tako izničili prednost Portugalcev z uvodne tekme v Lizboni, ko so se ti veselili izida 4:2. Tako se je Eintracht po dolgih 39 letih uvrstil med četverico v enem od evropskih tekmovanj, takrat, leta 1980, je osvojil pokal UEFA.

V polfinalu se bodo zdaj Nemci pomerili s Chelseajem, ki si je proti Slavii že v Pragi ob zmagi z 1:0 odprl vrata napredovanja, nakar je včeraj učinkovito začel, a v drugem polčasu popustil, tako da so gledalci v Londonu videli ob koncu tesno zmago favorita – 4:3. Še en londonski klub, Arsenal, je bil tudi v drugo boljši od Neapeljčanov, nogometaši Valencie pa v španskem obračunu od Villareala.  

Polfinale bo na sporedu 2. in 9. maja.

Izidi

Eintracht : Benfica 2:0 (Kostić, Rode), naprej Eintracht s 4:4

Napoli : Arsenal 0:1 (Lacazette), naprej Arsenal s 3:0

Chelsea : Slavia 4:3 (Pedro 2, Deli ag, Giroud; Ševčik 2, Souček), naprej Chelsea s 5:3

Valencia : Villareal 2:0 (Latorre, Parejo), naprej Valencia s 5:1

Komentarji: