EL: Gol Verbića, pomembna zmaga za Stojanovića, poraz Kampla

Slovenski nogometaši so v četrtkovem večeru v evropski ligi iztržili dve zmagi, remi in poraz. 
Fotografija: Petar Stojanović (levo) je Dinamu pomagal do pomembne zmage. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Petar Stojanović (levo) je Dinamu pomagal do pomembne zmage. FOTO: AFP

Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme 4. kroga. V zgodnjem terminu je igral tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki je v skupini K s kijevskim Dinamom doma premagal Rennes s 3:1. Verbič je igral do 90. minute, v 13. minuti pa je z glavo po podaji iz kota zadel za 1:0.

Petar Stojanović je z Dinamom na Maksimiru gostil Trnavo in zmagal s 3:1. Za Dinamo sta zadela Gojak in Orsić, avtogol je dosegel Kadlec, edini zadetek za Trnavo pa je prispeval Chanturishvilli. Stojanović je začel v prvi postavi in odigral vseh 90 minut. 

Miha Mevlja je z Zenitom gostoval pri Bordeauxu in prav tako tekmo začel v prvi postavi, igral je do zadnjega sodnikovega žvižga, Zenit pa je remiziral z 1:1. Leipzig Kevina Kampla, ki je napovedal reprezentančno slovo, je gostoval v Glasgowu pri Celticu. Kampl je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, a ni uspel zrežirati preobrata rdečih bikov, ki so tekmo izgubili z 2:1.

Nogometaši Arsenala so v zadnjem obdobju v izvrstni formi, tokrat pa niso uspeli streti odpora Sportinga, ki je na Emiratesu remiziral z 0:0. Arsenal je bil blizu zadetka v 87. minuti, ko je Jeremy Mathieu na robu kazenskega prostora podrl Aubameyanga in dobil rdeči karton, Gabonec pa žoge s prostega strela ni uspel pospraviti v mrežo. Še en velikan evropskega nogometa AC Milan je remiziral z Betisom. 
 

Chelsea tudi s pomočjo vratnice do zmage


Chelsea je prišel do minimalne zmage v Belorusiji. FOTO: Reuters
Chelsea je prišel do minimalne zmage v Belorusiji. FOTO: Reuters


S prvih tekem velja izpostaviti zmago Chelseaja proti Bateju z 1:0. Londončani na gostovanju v Belorusiji niso imeli lahkega dela, nogometaši Bateja so dvakrat zadeli vratnico in bili še nekajkrat blizu zadetku, v zaključku pa jim je zmanjkalo moči, da bi proti prevetreni ekipi Chelseaja prišli do izenačenja. 

Napeto tekmo sta odigrala tudi Lazio in Marseille, v Rimu so modro-beli vodili že z 2:0, Marseille je zaostanek še uspel znižati, izenačenja pa na olimpijskem štadionu niso ujeli. Zanimiva je bila tudi tekma med Spartakom in Glasgow Rangers, Moskovčani so na koncu zmagali s 4:3. 
 

Preberite še:

Komentarji: