Euro 2024 najboljši doslej? Rekordno število prošenj za vstopnice

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v torek začela prodajo prvega paketa vstopnic za evropsko prvenstvo.
Fotografija: Na evropsko prvenstvo merijo tudi slovenski nogometaši, ki se bodo oktobra pomerili s Finsko in Severno Irsko. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Na evropsko prvenstvo merijo tudi slovenski nogometaši, ki se bodo oktobra pomerili s Finsko in Severno Irsko. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v torek začela prodajo prvega paketa vstopnic za evropsko prvenstvo, ki bo med 14. junijem in 14. julijem 2024 v desetih nemških mestih. V prvem delu prodaje bo Uefa ponudila navijačem 1,2 milijona vstopnic za turnir, ki bi lahko postal najodmevnejši euro doslej, zagotovo pa bo najbolje prometno povezan in na splošno »zeleno« urejen.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je lahko upravičeno zadovoljen z odzivom navijačev. FOTO: Daniel Roland/AFP
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je lahko upravičeno zadovoljen z odzivom navijačev. FOTO: Daniel Roland/AFP
Odziv privržencev nogometne igre je enormen, že danes je jasno, da si tekem EP 2024 ne bodo mogli ogledati vsi, ki bi si to želeli. Zgolj v prvih osmih urah je namreč Uefa prek spletne strani https://www.uefa.com/euro2024/ticketing/ zabeležila 5,9 milijona prošenj za vstopnice. Za primerjavo: v prvem tednu prodaje vstopnic za tekme prejšnjega evropskega prvenstva je Uefa zabeležila 4,5 milijona prošenj za vstopnice, četudi je euro gostoval po vsej Evropi in je neprimerno več navijačev domovalo v neposredni bližini štadionov.

Zgolj za otvoritveno tekmo EP 2024, ko bo v Münchnu igrala tudi Nemčija, je Uefa prejela v prvih osmih urah 571.000 prošenj za vstopnice, 520.000 pa jih je že zaprosilo za ogled finalne tekme, ki bo 14. julija v Berlinu. Rok za oddajo prošenj za vstopnice v tem prvem paketu prodaje je 26. oktober.

Preberite še:

Komentarji: