Favoriziranemu Bayernu v nemškem prvenstvu nikakor ne gre po željah

Nogometaši Augsburga v sedmem kolu elitne nemške lige zaustavili zvezdnike iz Münchna.
Fotografija: Nogometaši Augsburga so se takole veselili zmage nad Bayernom. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Augsburga so se takole veselili zmage nad Bayernom. FOTO: Christof Stache/AFP

Nogometašem Bayerna v zadnjem obdobju v nemškem prvenstvu nikakor ne gre po načrtih in željah. V sedmem kolu so morali z 0:1 priznati premoč igralcem Augsburga. Münchenčani tako že štiri tekme v elitni nemški ligi niso okusili slasti zmage, pred današnjim porazom so namreč trikrat remizirali (proti Stuttgartu, berlinskemu Unionu in Borussii iz Mönchengladbacha).

Varovanci trenerja Juliana Nagelsmanna so imeli v zahodnem delu Bavarske absolutno premoč, vendar pa je bil domači vratar, Poljak Rafal Gikiewicz, izjemno razpoložen in je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Mož odločitve je bil 24-letni Mergim Berisha, ki je v 59. minuti zabil zmagoviti gol je za tretjo zmago Augsburga v tej sezoni.

Zvezdniki Bayerna so v zadnjem delu tekme napad(a)li na vso moč, v peti minuti sodnikovega dodatka se je napadu pridružil tudi vratar Manuel Neuer, njegov strel z glavo pa je Gikiewicz sijajno zaustavil in rajanje v Augsburgu se je lahko začelo.

Po nepopolnem sedmem kolu se je na vrh lestvice prebila Borussia iz Dortmunda, ki je v porurskem obračunu premagala Schalke z 1:0. Edini zadetek je v 79. minuti dosegel komaj 17-letni Youssoufa Moukoko.

Slabe predstave v tej sezoni kaže tudi Leipzig. V Mönchengladbachu je doživel tretji poraz (0:3); ob dveh neodločenih izidih in dveh zmagah pa je ta čas šele na 12. mestu. Za Borussio sta v polno zadela Jonas Hofmann (11., 35.) in Alžirec Ramy Bensebaini (53.), nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa je za Leipzig igral vso tekmo.

Današnji obračun med Bayerjem iz Leverkusna in Werderjem iz Bremna se je razpletel z 1:1, Eintracht iz Frankfurta pa je v Stuttgartu slavil zmago s 3:1.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: