Handanović je proti svojemu nekdanjemu klubu ohranil nedotaknjeno mrežo

Nogometaši Interja so premagali Udinese in bodo po 11. kolu italijanskega prvenstva ostali tretji. Zmaga Lea Štulca in Petra Stojanovića proti Sassuolu.
Fotografija: Joaquin Correa (v ospredju) je dvakrat premagal vratarja Udineseja. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Joaquin Correa (v ospredju) je dvakrat premagal vratarja Udineseja. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Nogometaši Interja so v nadaljevanju 11. kola italijanske lige v domačem Milanu premagali Udinese z 2:0 (0:0). Dvoboj je odločil Argentinec Joaquin Correa z goloma v 60. in 68. minuti. Slovenski vratar Samir Handanović, ki je pred leti nekaj sezon branil tudi barve ekipe iz Vidma, je bil ves čas med vratnicama gostiteljev ter je ostal nepremagan. Največ dela je imel v zadnjih minutah dvoboja, ko so gostje iz Vidma poskušali nadomestiti zaostanek, vendar se ni pustil presenetiti.

Interjev trener Simone Inzaghi je po zmagi ocenil: »Včasih zmagovalca odločijo epizode. Tako kot zgrešena enajstmetrovka proti Atalanti ali prejeti gol z 11-m proti Juventusu. Imeli bi lahko več točk, toda danes je čas za veselje. Nato bo potreben počitek pred dvobojem s Šerifom v ligi prvakov, saj bo izjemno pomemben. Vrnitev Lautara Martineza, ki je danes vstopil v igro v 80. minuti, nam bo v veliko pomoč.«

Inter bo tako tudi po tem kolu ostal na tretjem mestu, ima 24 točk, ta čas štiri manj od prvega Napolija in mestnih tekmecev, ekipe Milana.

Petar Stojanović je z Empolijem osvojil tri točke proti Sassuolu. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Petar Stojanović je z Empolijem osvojil tri točke proti Sassuolu. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Remi Črnigoja, zmaga Štulca in Stojanovića

Fiorentina je s 3:0 premagala Spezio, Genoa in Venezia Domna Črnigoja sta se razšla brez zmagovalca in brez golov. Črnigoj je začel tekmo za Venezio in na igrišču ostal do 69. minute.

Empoli Lea Štulca in Petra Stojanovića je v gosteh premagal Sassuolo z 2:1. Stojanović je ob tem odigral celotno tekmo in prejel rumeni karton, Štulac pa je od začetka igral v osrčju zvezne vrste do menjave v 80. minuti. Gostitelji so sicer povedli v prvem polčasu, ko je avtogol dosegel Lorenzo Tonelli, Empoli pa je v zadnjih desetih minutah zasukal potek dvoboja. V 83. minuti je zadel Andrea Pinamonti, v prvi minuti sodnikovega dodatka pa je končni izid postavil Szymon Zurkowski.

Pisano nogometno nedeljo sta sklenila Roma in Milan. Pot k zmagi gostov je odprl neuničljivi Zlatan Ibrahimović, po Kessiejevi natančnosti z 11 m je sledilo vodstvo z 2:0. Rimljani so v končnici tekmi oz. v tretji minuti sodnikovega podaljška poraz omilili (El Sharaawy), za zasuk pa je bilo prepozno.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: