Handanović: Pomembne so zmage, ne lepa igra

Slovenski vratar o tem, kaj bi bilo treba narediti za prvi Interjev »scudetto« po letu 2010.
Fotografija: Samir Handanović ne skriva visokih ambicij in vseskozi spodbuja soigralce pri Interju. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović ne skriva visokih ambicij in vseskozi spodbuja soigralce pri Interju. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Nogometaši Interja so po zmagi nad Atalanto naredili nov korak proti končnemu prvemu mestu v italijanskem prvenstvu, s čemer bi prekinili dolgoletno vladavino Juventusa v serie A. Njihov vratar Samir Handanović je po tekmi spregovoril o tem, kaj bo v boju za naslov prvaka ključno in kaj bi bilo treba narediti za prvi Interjev »scudetto« po letu 2010, ko se je poslovil trener Jose Mourinho.

»Treba bi bilo le igrati tako, kot smo doslej. Občasno je treba igrati lepo, občasno moramo vsi skupaj garati za uspeh. Ni treba, da zmagujemo zgolj z lepo igro, treba je le, da zmagujemo,« je slikovito pojasnil Handanović po zmagi nad moštvom, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.


Vedo, kako težko je igrati proti Atalanti


»Zelo zelo smo zadovoljni s temi točkami, saj smo pričakovali natančno takšno tekmo. Vemo namreč, kako težko je igrati proti Atalanti, ki ima odlično ekipo. To je dokazala tako v Evropi kot v Italiji, proti njej je v bistvu res zahtevno igrati. Pomembno je, da smo zmagali in osvojili tri točke, četudi s pomočjo ne najlepše igre,« je dodal 36-letni Ljubljančan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: