Hummels po porazu: Bayern je v obrambi precej luknjast

Bavarci v velikem nemškem derbiju s 3:2 (1:1) v gosteh strli odpor nogometašev dortmundske Borussie.
Fotografija: Nogometaši Bayerna so se veselili zmage v Dortmundu. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Bayerna so se veselili zmage v Dortmundu. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters

Nogometaši münchenskega Bayerna so v velikem derbiju elitne nemške lige s 3:2 (1:1) v gosteh premagali igralce dortmundske Borussie. Bavarci so tako v sedmem krogu dosegli še šesto zmago in se tako utrdili na vrhu lestvice, na kateri imajo dve točki naskoka pred »rdečimi biki« iz Leipziga, ki so danes s 3:0 odpravili nogometaše Freiburga. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl ni bil med strelci niti med podajalci.
image_alt
Učinkovit večer Bayerna, Mönchengladbacha in Liverpoola


V derbiju so se prvi gola veselili gostitelji; Borussio je tik pred koncem prvega polčasa v vodstvo popeljal Marco Reus. Toda veselje »rumeno-črnih« ni trajalo dolgo, saj je v sodnikovem dodatku na 1:1 izenačil avstrijski branilec David Alaba. Kmalu po začetku drugega dela je za Bayern v polno zadel še poljski zvezdnik Robert Lewandowski (kar dva gola so mu razveljavili), zmago nemških prvakov pa je z zadetkom v 80. minuti potrdil Leroy Sane. Norveški napadalec v dresu Borussie Erling Braut Haaland je tri minute pozneje z golom za 2:3 le ublažil poraz Dortmundčanov.
Marco Reus (levo) je v 45. minuti popeljal vodstvo Borussio Dortmund. FOTO: Martin Meissner/AFP
Marco Reus (levo) je v 45. minuti popeljal vodstvo Borussio Dortmund. FOTO: Martin Meissner/AFP


»Tekma je bila senzacionalno dobra, kar ni čudno, saj je bilo na igrišču izjemno veliko kakovosti. Zaradi tega se je bilo na trenutke težko braniti, toda zmago smo si popolnoma zaslužili,« je bil po novem uspehu zadovoljen Hansi Flick, trener Bayerna, ki ga je v slabo voljo spravila le morebitna hujša kolenska poškodba Joshue Kimmicha.
image_alt
David Alaba: Zakaj Bayern ni zanikal govoric?


»Od vsega začetka smo marširali in pritiskali vseh 90 minut. Na koncu smo zasluženo zmagali. Takšni uspehi imajo za nas dvojni pomen. Smo sredi peklenskega ritma, ko si tekme vrstijo kot po tekočem traku. Zato moramo iti z valom,« je dejal Bayernov as Leon Goretzka, s katerim pa se Mats Hummels iz Borussie ni strinjal. »Pred Bayernovimi vrati nam je zmanjkalo malo hladnokrvnosti. Vsi trije goli, ki smo jih prejeli, so se od nekoga odbili in spremenili smer. Sreča tokrat ni bila na naši strani. Imeli smo ogromno lepih priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Bayern je v napadu izjemno močan, toda v obrambi precej luknjast,« je presodil Hummels.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: