Iličićeva Atalanta želi od južnoameriške sieste do fieste

Slovenska vratarja Jan Oblak in Samir Handanović za skupinski sklep lige prvakov lovita osmino finala.
Fotografija: Josip Iličić si želi nadaljevati Atalantino pravljico v ligi prvakov iz prejšnje sezone. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Josip Iličić si želi nadaljevati Atalantino pravljico v ligi prvakov iz prejšnje sezone. FOTO: Miguel Medina/AFP

Po drevišnjem sporedu dvobojev zadnjega, šestega kola skupinskega dela nogometne lige prvakov bo marsikateri od favoritov morebiti že pomahal v slovo letošnjemu elitnemu klubskemu tekmovanju. V osmino finala so se od današnjih akterjev že predčasno uvrstili branilec lovorike Bayern iz skupine A, Manchester City in Porto (skupina C) in Liverpool (D).

Za tri slovenske udeležence lige prvakov bo sreda ključen dan. Atletico Madrid vratarja Jana Oblaka bo v prelomni tekmi skupine A za napredovanje gostoval v Salzburgu, Inter čuvaja mreže Samirja Handanovića bo doma pričakal Šahtar, v isti skupini B bo Real Madrid evropsko kožo reševal proti Borussii iz Mönchengladbacha, v skupini D se bo Atalanta Josipa Iličića v Amsterdamu pomerila z Ajaxom.

Za vodilno moštvo la lige Atletico obračun na Solnograškem ne bi smelo biti plutje z nevarnostjo nasedanja na čeri, obrambna vrsta, ki je v desetih tekmah španskega prvenstva, zadnji branik pa je ravno Škofjeločan, v svojo mrežo dovolila le dva zadetka, bi morala zdržati avstrijske napade. So pa »žimničarji« resda v ligi prvakov v petih dvobojih prejeli osem golov, polovico ob gostovanju v Münchnu, dva doma proti Salzburgu. Torej, previdnost je mati modrosti.
 

Pochettino že čaka


Za nohte pa gre Realu, 13-kratnemu evropskemu klubskemu prvaku, skupina B je namreč pred zadnjim kolom točkovno sila zapletena. In po mukah kastiljskega kluba v ligi prvakov bo »beli balet« v soboto v španskem prvenstvu gostil še mestnega tekmeca Atletico.

Zinedinu Zidanu, na fotografiji, v težkih dneh pri vodenju madridskega Reala za vrat že piha morebitni trenerski naslednik Mauricio Pochettino. FOTO: Javier Barbancho/Reuters
Zinedinu Zidanu, na fotografiji, v težkih dneh pri vodenju madridskega Reala za vrat že piha morebitni trenerski naslednik Mauricio Pochettino. FOTO: Javier Barbancho/Reuters


Zinedine Zidane ve, da se mu streže po Realovem trenerskem življenju, kot njegovega morebitnega naslednika že omenjajo nekdanjega trenerja Tottenhama Mauricia Pochettina. In Zizouju v nogometno zahtevnem Madridu ne bo pomagalo, da je kot trener s kastiljskim velikanom osvojil tri lige prvakov in dva španska ligaška naslova. Opogumlja ga, da se drevi v ekipo vrača kapetan Sergio Ramos, brez njega je Real izgubil osem od zadnjih desetih evropskih tekem. »Vemo, da bodo, če ne bomo igrali dobro, padale kritike, a moramo se osredotočiti na pozitivne plati in pri svojih predstavah poskušati najti stalnost,« pravi Zidane.

LP 6. kolo
LP 6. kolo


Vinčić sodi Interju


Inter se bo za nujen uspeh proti Šahtarju, tekmo bo sodil Slavko Vinčić, zanašal na napadalno moč Romeluja Lukakuja. Belgijec je v tej sezoni na 13 tekmah zabil kar 12 golov. »Naša morala je na vrhuncu, proti ukrajinskemu moštvu moramo pokazati še pravo zrelost,« pravi Interjev trener Antonio Conte.

Atalanta je v zadnjih šestih domačih in evropskih tekmah zabeležila le eno zmago, senzacionalno v Liverpoolu, odpovedala je namreč njena južnoameriška napadalna moč. Kolumbijca Luis Muriel in Duvan Zapata ter Argentinec Papu Gomez, v tej sezoni so skupaj zbrali že petnajst zadetkov, nasprotne mreže niso zatresli na zadnjih šestih obračunih. No, morebiti gre le za siesto, popoldanski spanec, in bo vrela kri Južne Amerike v Amsterdamu vendarle bruhnila v fiesto (zabavo).

Komentarji: