Inter potrdil prihoda Džeka in Dumfriesa, Matavž k Bursasporju

Bosanski napadalec Edin Džeko je novi član Interja iz Milana, je klub objavil na uradni spletni strani. Dolgoletni slovenski reprezentant Tim Matavž v Turčijo.
Fotografija: Džeko (na fotografiji) je odraščal kot privrženec AC Milana, a bo oblekel dres velikega rivala. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Džeko (na fotografiji) je odraščal kot privrženec AC Milana, a bo oblekel dres velikega rivala. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Petintridesetletnik iz Sarajeva je prišel iz Rome, podpisal pa je dveletno pogodbo z italijanskimi prvaki. Edin Džeko je za Romo na 260 tekmah dosegel 119 golov, član kluba iz večnega mesta pa je bil vse od poletja 2016.

Pred tem je v svoji dolgoletni karieri zastopal še barve angleškega Manchester Cityja, nemškega Wolfsburga in čeških Teplic, kamor je prišel iz domačega Željezničarja. V karieri je skupaj odigral kar 637 tekem in se podpisal pod 292 zadetkov. Pri Interju bo 35-letnik skušal nadomestiti Belgijca Romeluja Lukakuja. Slednji je nov član Chelseaja, prestop pa je bil po poročanju medijev vreden 115 milijonov evrov.

Inter je v sobotnih večernih urah potrdil tudi prihod nizozemskega reprezentanta Denzela Dumfriesa. 25-letni desni bočni branilec je od leta 2018 igral za PSV Eindhoven, potem ko je prve korake med profesionalci storil kot član Sparte iz domačega Rotterdama.
 

Matavž po novem v Turčiji


Slovenski napadalec Tim Matavž si je našel novega delodajalca. Dvaintridesetletnik je nazadnje igral v Združenih arabskih emiratih za Al-Vahdo, odslej pa bo član turškega drugoligaša Bursasporja. Vest o prestopu je že potrdil turški klub.

Matavž je v karieri sicer igral še za Gorico, Groningen, Emmen, PSV, Augsburg, Genoo, Nürnberg in Vitesse.

Preberite še:

Komentarji: