Jan Oblak naposled klonil, Atletico Madrid pač ne

Atletico hitro odgovoril Realu: vnovič opozoril nase odlični urugvajski napadalec Luis Suarez.
Fotografija: Luis Suarez je prinesel Atleticu tri točke v 90. minuti tekme. FOTO: Cesar Manso/AFP
Odpri galerijo
Luis Suarez je prinesel Atleticu tri točke v 90. minuti tekme. FOTO: Cesar Manso/AFP

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je z Atleticom iz Madrida v 17. kolu španskega nogometnega prvenstva gostoval v Alavesu in slavil zmago z 2:1. Z 12. zmago so se atleti vrnili na čelo lestvice primere division. Atletico je v Baskiji dosegel še 12. zmago na 15 tekmah in se vrnil na prvo mesto. Na vrhu ima dve tekmi manj in dve točki več od mestnega tekmeca Reala.


Luis Suarez ne popušča


Odločilni gol za zmago je v 90. minuti dosegel Luis Suarez, ki je v svojih prvih 12 nastopih za atlete, odkar se jim je pridružil iz Barcelone, sodeloval pri 11 golih. Na svojem kontu ima devet golov in dve podaji, kar je najboljši začetek igralca Atletica v španski ligi v tem stoletju.

Marcos Llorente je po podaji Suareza varovance Diega Simeoneja na štadionu Mendizorroza popeljal v vodstvo v 42. minuti. Vendar pa je Felipe z avtogolom v 84. minuti ukanil lastnega vratarja Oblaka in izenačil, vendar je Suarez nato gostom, ki so imeli od 63. minute tudi igralca več, zagotovil pomembno zmago v boju za naslov španskega prvaka. Atletico je nazadnje osvojil la ligo leta 2014.

Jan Oblak v tej sezoni sodi med najboljše v Evropi. Na gostovanju v Alavesu je prejel šele šesti gol (29:6). FOTO: Vincent West/Reuters
Jan Oblak v tej sezoni sodi med najboljše v Evropi. Na gostovanju v Alavesu je prejel šele šesti gol (29:6). FOTO: Vincent West/Reuters


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: