Jose Mourinho že kraljuje v Rimu

Roma se je pod taktirko portugalskega trenerja zavihtela na vrh lestvice v italijanskem nogometnem prvenstvu. Zlatan Ibrahimović prišel, videl in zadel.
Fotografija: Jose Mourinho in Roma sta na začetku sezone v odlični formi v italijanskem prvenstvu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP
Odpri galerijo
Jose Mourinho in Roma sta na začetku sezone v odlični formi v italijanskem prvenstvu. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP

Nogometaši Rome so v tretjem kolu italijanskega državnega prvenstva z 2:1 dobili dvoboj s Sassuolom in prevzeli vodstvo na lestvici, na naslednjih dveh mestih pa sta prav tako s po devetimi točkami Milan, ki je z 2:0 ugnal Lazio, in Napoli po sobotnem slavju nad Juventusom z 2:1.

Igralci Interja iz Milana, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović odigral vso tekmo, so zabeležili prvi remi. S Sampdorio so se v gosteh razšli z 2:2 in zamudili priložnost za skok na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Roma je na Olimpijskem stadionu v večnem mestu povedla v 37. minuti po zadetku Bryana Cristanteja, v 57. je za goste izenačil Srb Filip Đuričić, Rimljanom pa je zmago v prvi minuti sodnikovega dodatka zagotovil Stephan El Shaarawy.

Rimska tekma je bila posebna za Joseja Mourinha. Portugalec je 1000. vodil moštvo.

»Bal sem se tekme. Tekel sem kot 12-letni fant in ne kot 58-letni," je po zmagi žarel jubilant.

Milan je Lazio potisnil na šesto mesto lestvice. V 45. minuti je zadel Rafael Leao, končni izid je postavil rekonvalescent Zlatan Ibrahimović v 67. minuti, sedem minut po vstopu v igro, prvič po majski operaciji kolena.

Nova pričeska, stare navade. Zlatan Ibrahimović se je po majski operaciji kolena vrnil z golom. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Nova pričeska, stare navade. Zlatan Ibrahimović se je po majski operaciji kolena vrnil z golom. FOTO: Isabella Bonotto/AFP


Aktualni prvak Inter je povedel v 18. minuti, ko je bil natančen Federico Dimarco. Sampdoria je izenačila 15 minut kasneje, ko je zadel Maya Jošida, še pred polčasom pa je vodstvo črno-modrim zagotovil Lautaro Martinez. Na začetku drugega polčasa je za izenačenje poskrbel Tommaso Augello, rezultat pa se kljub terenski premoči Sampdorie v drugem delu ni več spremenil.

Juventus je daleč v spodnjem domu lestvice z eno samo točko s treh tekem, potem ko je v soboto izgubil v gosteh proti Napoliju z 1:2. V nedeljskem programu so bili še obračuni Cagliarija in Genoe, Spezie in Udineseja ter Torina in Salernitane Vida Belca. Slednji je moral iz svoje mreže pobrati štiri žoge ob porazu z 0:4. Genoa je v gosteh s 3:2 ugnala Cagliari, Udinese pa je obračun s Spezio dobil z 1:0.



Že v soboto je Empoli, pri slednjem je Leo Štulac igral od 62. minute, Petar Stojanović pa do 83. minute, priznal premoč Venezii (2:1). Pri Benečanih je Domen Črnigoj igral od 54. minute. V Bergamu je Atalanta Josipa Iličića prav tako v soboto gostila Fiorentino in izgubila z 1:2. V 82. minuti je v igro vstopil tudi Iličić, ki pa ni pripomogel k spremembi izida.

Kolo bosta danes ob 20.45 končala Bologna in Verona.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: