Josip Iličić nad najboljšega vratarja na stari celini Samirja Handanovića

Evropa na nogah še pred Brexitom: na sporedu največja derbija v Nemčiji in Italiji ter spopad najbogatejših klubov v daleč najbogatejšem angleškem prvenstvu.
Fotografija: Josip Iličić bo napadel vratarja Samirja Handanovića ob »kitajski« uri 12.30.
Odpri galerijo
Josip Iličić bo napadel vratarja Samirja Handanovića ob »kitajski« uri 12.30.

Ljubljana – Zadnji konec tedna pred zadnjo reprezentančno akcijo v tem koledarskem letu prinaša največ spektaklov. Navijači bi težko zahtevali več: na sporedu bosta največja derbija v Nemčiji in Italiji ter spopad najbogatejših klubov v daleč najbogatejšem angleškem prvenstvu.


Španski princ Suso ali naveza Ronaldo-Mandžukić-Dybala?


Juventus in Milan sta v zadnjih nekaj desetletjih najmočneje zaznamovala nogomet na Apeninskem polotoku. Prvi deluje na pogon najmočnejše industrijske dinastije na »škornju«, drugi je v času predsednika Silvia Berlusconija predstavljal največjo opozicijo nogometni inštituciji v lasti družine Agnelli. Gre za srdito rivalstvo, a tudi medsebojno spoštovanje in sodelovanje, kar je ne nazadnje potrdila tudi znamenita afera Calciopoli ...

Cristiano Ronaldo je v majici Juventusa ujel odlično formo.
Cristiano Ronaldo je v majici Juventusa ujel odlično formo.


Jutri bo šlo resda za nogometni derbi 1,3 milijarde evrov vrednih ekip in gostovanje vodilne ekipe serie A pri četrtouvrščeni zasedbi lige. Milan se vzpenja, čeprav trener Gennaro Gattuso (še) ne premore karizme in izkušenj kot njegov Juventusov kolega Massimiliano Allegri, a tudi v rdeče-črni zasedbi igrajo asi, kakršen je španski princ Suso, eden najbolj vročih nogometašev v Italiji. Leonardo in Paolo Maldini na vse pretege poskušata »nekaj storiti« z njegovo odkupno klavzulo v višini 38 milijonov evrov, saj je odlični plejmejker vreden najmanj dvakrat več. Bomo videli, kaj bo opravil Suso v boju z Juventusom, ki bo iskal nadomestilo za »nepravičen« poraz proti Manchester Unitedu na krilih uigrane trojice Ronaldo-Mandžukić-Dybala.

Samir Handanović je med vsemi vratarji v Evropi ubranil največji odstotek strelov na svoja vrata.
Samir Handanović je med vsemi vratarji v Evropi ubranil največji odstotek strelov na svoja vrata.


Osem ur pred spektaklom na štadionu San Siro se bosta v lokalnem derbiju spopadla Atalanta in Inter, tudi derbi ob »kitajski« uri 12.30 bi lahko ponudil ogromno za najzahtevnejše navijače. Atalanta po vrnitvi Josipa Iličića igra kot prerojena, njen napad (3-4-1-2) je eden najboljših v serie A, Gomez, Iličić in Zapata lahko zmeljejo sleherno ekipo v Evropi. »Jojo« bo krenil nad nekdanjega soigralca v reprezentanci Samirja Handanovića, statistično najboljšega vratarja na stari celini, ki je ubranil 83,33 odstotkov strelov na vrata Interja v italijanskem prvenstvu. Inter rad igra v sosednjem Bergamu, Perišić, Icardi in Candreva bodo aduti gostov za ohranitev šampionskih ambicij. Tekma – vredna ogleda!

Argentinski napadalec Mauro Icardi bo prvi adut Interja na zanimivem lokalnem derbiju v Bergamu.
Argentinski napadalec Mauro Icardi bo prvi adut Interja na zanimivem lokalnem derbiju v Bergamu.


Sedež Združenih narodov po novem v Dortmundu?


Tudi vrednost akterjev v največjem nemškem derbiju dosega 1,3 milijarde evrov, spopad za vrh bundeslige med Borussio in Bayernom kandidira za lepotico konca tedna. Gre za absolutna vladarja bundeslige, ki vselej želita doseči gol več od tekmeca, ne pa prejeti enega manj ... Pod drobnogledom bosta usoda gostujočega trenerja Nika Kovača in učinek pomlajene, toda ekstremno nadarjene ekipe Borussie. Ta je sestavljena tako mavrično in raznoliko, da so nekateri navijači priljubljene BVB pomislili, naj sedež Združenih narodov preselijo iz New Yorka v osrčje Porurja: v začetni enajsterici Borussie bodo igrali nogometaši iz Švice, Maroka, Francije, Poljske, Danske, Belgije, Portugalske, Nemčije, Anglije in Španije, na klopi bodo čakali aduti iz ZDA, Japonske, Turčije in Sirije!

Jose Mourinho je proslavil nedavno zmago v Torinu na zanj značilen način. Pred njim je podobno visok izziv, gostovanje pri sosedu Manchester Cityju.
Jose Mourinho je proslavil nedavno zmago v Torinu na zanj značilen način. Pred njim je podobno visok izziv, gostovanje pri sosedu Manchester Cityju.


Evropa bo res na nogah veliko pred Brexitom ... Tudi v Angliji se bosta spopadla tamkajšnja najbogatejša kluba, ki premoreta dve milijardi evrov vredni ekipi. Mestni derbi v Manchestru bo paša za oči, pod lupo bodo tako številni zvezdniki kot srdita trenerska rivala Pep Guardiola in Jose Mourinho. Slednji je v Torinu dokazal, da lahko njegov United igra uspešno tudi na tujem, o Cityju pa ni vredno izgubljati besed – to je stroj za doseganje golov.

Preberite še:

Komentarji: