Kaj bo odločalo v finalu? Izkušnje, zdravje ali denar?

Nogometaši Reala so skupaj osvojili kar 292 lovorik, tekmeci iz Liverpoola zgolj 50.
Fotografija: Navijaški del pred velikim stadionom v Kijevu. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Odpri galerijo
Navijaški del pred velikim stadionom v Kijevu. FOTO: Gleb Garanich/Reuters

Kijev - »Real ima izrazito premoč v izkušnjah. Če bi obstajal nogometni trg izkušenj, bi jih Real lahko prodajal in postal še bogatejši klub,« je v svojem slogu razpredal Liverpoolov trener Jürgen Klopp.
 

47 lovorik v ligi prvakov


In če želimo izkušnje tudi zmeriti, potem lahko uporabimo lovorike, ki so jih osvojili nogometaši obeh finalistov. Razlika je gromozanska; Realovi nogometaši so do sedaj skupno osvojili kar 292 lovorik, njihovi tekmeci iz Liverpoola le 50.



Še večja razlika je v ligi prvakov, kajti Realovi igralci imajo skupno 47 lovorik, pri Liverpoolu pa je na vrhu Evrope stal zgolj Emre Can z Bayernom leta 2013, a še tedaj ni za Bavarce odigral niti minute v ligi prvakov. Obenem sedanji igralci rdečih še nobene lovorike niso osvojili pri Liverpoolu.
 

Najprej 36 poškodb, zdaj vsi zdravi


Real je imel celotno sezono velike težave s poškodbami, saj je kar dvajset igralcev prijavilo »bolniško«. Skupno so imeli pri Realu kar 36 poškodb, toda za finale so vsi nared, zato bo imel trener Zinedine Zidane težavo, koga postaviti v začetno postavo in kateremu zvezdniku pokazati mesto na klopi ali celo tribuni.

Tudi pri Liverpoolu so imeli obilo težav, še vedno pa so poškodovani Joe Gomez, Joel Matip, Alex Oxlande-Chamberlain in Emre Can, a morda bo kakšen med njimi za finale vendarle stisnil zobe.

Komentarji: