Ker ni plač, je konec Olimpijinih medenih tednov

V 7. kolu 1. SNL danes dve tekmi, jutri tri. Zadnje Domžale gostijo prvi Aluminij. Maribor jutri gosti novinca iz Ljubljane Bravo.
Fotografija: Kamerunski branilec Macky Bagnack (desno) je že odigral zadnji derbi proti Muri in zadnjo tekmo v Olimpijinem dresu ter le še čaka na uradno potrditev odhoda. Najverjetnejša je selitev k beograjskemu Partizanu. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Kamerunski branilec Macky Bagnack (desno) je že odigral zadnji derbi proti Muri in zadnjo tekmo v Olimpijinem dresu ter le še čaka na uradno potrditev odhoda. Najverjetnejša je selitev k beograjskemu Partizanu. FOTO: Tomi Lombar

V 7. kolu 1. SNL bo tarča vodilni Aluminij. Na vrh lestvice se lahko zavihti kandidat, ki ni Olimpija, Maribor ali Domžale, marveč Mura. Prekmurci danes gostujejo v Stožicah in bodo že vedeli, ali so lahko novi vodilni. Popoldan bo namreč v Domžalah gostoval Aluminij. Jutrišnji paket tekem se bo začel v Kranju, nadaljeval v Velenju, končal pa v Ljudskem vrtu, kjer bodo gostovali Ljubljančani iz Spodnje Šiške.

Domžale: Domžale – Aluminij (sobota, sodnik Damir Skomina, 18): Domžalska suša ni le posledica trenutne krize, marveč kar klubske strategije, ki je podobno kot mariborska postala ujetnica zaprtega kroga in miselnosti, kdor ni z nami, je proti nam. Toda znanja in predvsem denarja imajo Domžalčani dovolj, da se počasi izvlečejo iz krize in začnejo z zmagovanjem in z novim ciklusom vzgoje igralcev. Še nepremagani Aluminij je nepričakovano postal hud izziv in tekmec, ki ga je težko zlomiti. Še posebej, če bo ponavljal predstave, kakršno je pokazal proti Olimpiji. Čeprav so Kidričani delno hrvaški, imajo v Dejanu Petroviću, Maticu Vrbancu, vratarju Luki Janžekoviču in Alenu Krajncu tudi odlično posadko z oznako »narejeno v Sloveniji«.

Predsednik NK Aluminij Marko Drobnič in trener Slobodan Grubor uspešno sodelujeta. FOTO: NK Aluminij
Predsednik NK Aluminij Marko Drobnič in trener Slobodan Grubor uspešno sodelujeta. FOTO: NK Aluminij


Ljubljana: Olimpija – Mura (Dragoslav Perić, 20.15): Vsega lepega je enkrat konec. Olimpija je teden ali dva prej, kot je želel trener Safet Hadžić, postala ujetnica organizacijske krize. Julijska plača zamuja, Macky Bagnack je svoje pri zeleno-belih že odigral, Asmirja Suljića »zategujejo« mišice, Stefan Savić sanja o prestopu k Crveni zvezdi, Endri Cekici še ni blizu forme iz konca minule sezone ... In zdaj še najhujše, prihaja Mura. Močna in samozavestna, kot še ni bila. Ni še izgubila in ima tekmo manj. Iz tekme v tekmo je boljša, trener Ante Šimundža pa je skoraj nezmotljiv v taktični pripravi in brušenju forme. Mura še ni bila bliže zmagi v Stožicah.



Kranj: Triglav – Celje (nedelja, Dejan Balažič, 16): Kranjčani bi spet radi bili neprijetni tekmeci s točkami. Neprijetni so, le točk ni več. Celjani so neugodni za vsakogar in še zmagujejo. Trenerju Dušanu Kosiću nadvse ustreza vzgoja z malo manj rezultatskega pritiska, klubskemu vodstvu pa prodaja igralcev. Ta že tako rekoč prinaša dobiček.

Velenje: Rudar – CB24 Tabor (Slavko Vinčić, 18): Temni oblaki se zgrinjajo nad štadionom Ob jezeru. Podobno je bilo v minuli sezoni, a v tej ni videti Krškega, ki je bilo obsojeno na izpad. Vsaka domača tekma brez zmage je za Velenjčane izgubljena tekma.

Maribor je v Evropi v sedmih tekmah osvojil "deset točk", v SNL bo v primeru zmage proti Bravu po 7. kolu pri devetih točkah. FOTO: Reuters
Maribor je v Evropi v sedmih tekmah osvojil "deset točk", v SNL bo v primeru zmage proti Bravu po 7. kolu pri devetih točkah. FOTO: Reuters


Maribor: Maribor – Bravo (David Šmajc, 20.10): Iz bunkerja v napad, iz počasnosti v hitrost. To so mariborski izzivi v slovenski ligi, ki je za vijolične morda prišla do prelomne točke. V njej Mariborčani lahko napadajo, kljub vsemu pa ne morejo biti hitrejši od tekmecev. Lahko so le spretnejši in bolj zviti. Toda nezmožnost igre pospešenega ritma ni kdo ve kakšna hiba napram tekmecem, kakršen je Bravo. Ta ima resda nekaj prekaljenih prvoligaških igralcev, toda v seštevku je premalo taktično izbrušen, da bi jo v kolikor toliko normalnih okoliščinah lahko zagodel Mariborčanom. Ti bodo zaradi utrujenosti ranljivi in se bodo najbrž krčevito borili za drugo zmago v ligi. Evropska tekma in bolgarsko obstreljevanje brez posledic pa sta vendarle okrepili vijolično pošteno načeto samozavest. To so najbolj pogrešali v strokovnem štabu, ki bo lahko ocenil, ali je bil odhod najboljšega strelca v mladinski kategoriji 19-letnega Aljoše Matka v Ljubljano k »akademcem« še ena – ne prva ne zadnja – napaka mariborskega selektorja Zlatka Zahovića. Pa še to, televizijskim kameram ni ušel Zahovićev angažma v Razgradu, kjer je tako rekoč dirigiral tekmo.

Komentarji: