Kevin Kampl dopustil možnost vrnitve v reprezentanco

V pogovoru za spletno stran 24ur.com je eden od največjih zvezdnikov nemškega polfinalista lige prvakov Leipziga govoril tudi o težavah s poškodbami.
Fotografija: Leipzigov izgubljeni slovenski sin Kevin Kampl je presenetil z možnostjo, da bi se lahko vrnil v moštvo Matjaža Keka. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Leipzigov izgubljeni slovenski sin Kevin Kampl je presenetil z možnostjo, da bi se lahko vrnil v moštvo Matjaža Keka. FOTO: Lluis Gene/AFP

Slovenski nogometaš Kevin Kampl pri nemškem prvoligašu Leipzigu je v pogovoru za spletno stran 24ur.com dejal, da ne drži, da se je dokončno odločil za slovo od slovenske izbrane vrste. Pojasnil je, da je v stiku z nekaterimi na nogometni zvezi Slovenije in da bi, če bo zdrav, rad še kdaj igral za Slovenijo.

Kampla danes zvečer v Parizu čaka tekma lige prvakov proti Paris St. Germainu. Pred tekmo je za 24ur povedal, kakšen je njegov status v klubu in reprezentanci. Pojasnil je, da se je tako odločil tudi zaradi zdravstvenih težav, poškodba gležnja ga je v prejšnji sezoni mučila osem mesecev.

image_alt
Kampl: Neymar in Mbappe bosta dvignila raven igre PSG


»Zato, ker me je razočaralo, kako so ljudje sprejeli odločitev, da se začasno umaknem iz reprezentance. Kot da si nikdar več ne bi želel nastopati za Slovenijo, kot da ne bi imel volje. Zato sem bil kar malo jezen, ker kdor me dobro pozna, ve, kakšen človek sem. Vedno sem rad igral za reprezentanco, a so me dolgo časa pestile poškodbe gležnjev,« je Kampl obenem pojasnil tudi, zakaj nerad komunicira s slovenskimi mediji.

Zanikal je, da ga v reprezentanci v zadnjih dveh letih ni bilo, ker naj bi prišlo do določenih kratkih stikov. »V reprezentanci sem se vedno dobro počutil, še zdaj gledam njene tekme. Sem v stiku z več ljudmi z NZS. Če mi bo zdravstveno stanje dovoljevalo, bi še naprej rad igral za Slovenijo,« je dejal Kampl in pohvalil tudi nastope Slovenije v ligi narodov, kjer si je moštvo pod vodstvom Matjaža Keka zagotovila prvo mesto v skupini in napredovanje v višji kakovostni razred.

Preberite še:

Komentarji: