Kimmich zbral milijone, a cepil se ni

V Nemčiji je bila ena glavnih zgodb minulega konca tedna cepilni status branilca Bayerna in nemške reprezentance Joshue Kimmicha.
Fotografija: Joshua Kimmich (desno) in Serge Gnabry med zadnjo prvenstveno tekmo proti Hoffenheimu. Bavarci so zaradi okužbe z novim koronavirusom sicer sredi tedna ostali brez trenerja Juliana Nagelsmanna, ki je moral v samoosamitev. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Joshua Kimmich (desno) in Serge Gnabry med zadnjo prvenstveno tekmo proti Hoffenheimu. Bavarci so zaradi okužbe z novim koronavirusom sicer sredi tedna ostali brez trenerja Juliana Nagelsmanna, ki je moral v samoosamitev. FOTO: Christof Stache/AFP

Tabloid Bild je v petek namreč objavil novico, da Joshua Kimmich še ni prejel cepiva proti covidu-19, rekoč, da gre v tem primeru za informacijo javnega značaja – Kimmich je vodilni obraz dobrodelne pobude WeKickCorona, v prevodu Brcnimo korono, ki jo je ustanovil skupaj s klubskim in reprezentančnim soigralcem Leonom Goretzko marca lani, ko cepiva še ni bilo na voljo.

WeKickCorona naj bi pomagala zbrati več kot 6 milijonov evrov za različne organizacije, tudi UNICEF je denimo prejel 500 tisočakov za dobavo cepiv v revnejših državah.

»Nisem proti cepljenju. Gre za osebne razloge, saj pogrešam dolgoročne študije, a povsem možno je, da se bom v prihodnje cepil,« je po zadnji tekmi z Bayernom, ki je doma s 4:0 premagal Hoffenheim, za televizijo Sky povedal Kimmich.

Rummenigge presenečen, odzval se je tudi Thomas Müller

V ponedeljek so se odzvali tudi pri nemški vladi: predstavnik za stike z javnostjo si je zaželel, da bi si Kimmich premislil. Dolgoletni izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je priznal, da ga je novica presenetila.

»Preseneča me, da tako odgovoren igralec, kot je Kimmich, ni cepljen. Igralci so vzorniki in prepričan sem, da bi lahko v kratkem prejel cepivo,« je dejal Rummenigge. Napadalec bavarskega velikana Thomas Müller je priznal, da gre za »tanko črto« in »etično, moralno vprašanje«.

»Kot prijatelj ga lahko povsem razumem. A kot soigralec, če gledam na to, kaj bi bilo za vse vpletene najbolje, menim, da je bolje izbrati znanost,« je dejal Müller.

Preberite še:

Komentarji: