Klepač prinesel vse tri točke Muri

Nogometaši Mure so v zaostali tekmi 15. kola 1. SNL v Murski Soboti premagali Bravo z 1:0 (0:0).
Fotografija: Mura je premagala Bravo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Mura je premagala Bravo. FOTO: Jože Suhadolnik

Nogometaši Mure so v zaostali tekmi 15. kola 1. SNL  v Murski Soboti premagali Bravo z 1:0 (0:0). Strelec je bil Mihael Klepač v 73. minuti. 

Mura in Bravo sta nadaljevala tekmo, ki so jo sodniki zaradi goste megle v nedeljo prekinili. Tekma se je nadaljevala od 26. minute in brez Tia Cipota, ki ga je v ekipi Mure zamenjal Martin Šroler.

Gostitelji so sicer takoj prevzeli pobudo, Luka Bobičanec je prvi nevarno zagrozil, z volejem je streljal mimo gola. Bravo je po uvodnem pritisku gostiteljev hitro vzpostavil ravnotežje, priložnosti pa si ni pripravil, do odmora je bil na drugi strani nevaren le še Šroler, ki je v 38. minuti od daleč streljal mimo desne vratnice.

Na začetku drugega dela so sredino igrišča prevzeli gosti, ki so začutili možnost, da lahko v Murski Soboti osvojijo tudi kaj več kot točko. Nekajkrat so prišli do zaključnega strela, a niso bili posebej nevarni. V 69. minuti pa je imel po podaji Simona Nsanaja odlično priložnost Martin Kramarič, znašel se je sam pred vratarjem, a namesto, da bi streljal, je iskal podajo, ki pa je ni pričakoval nihče od soigralcev, tako da je žoga zletela v prazno.

V 73. minuti je sledila kazen. Po dolgi podaji je Mirlind Daku, ki je bil sicer takoj za sredinsko črto v nedovoljenem položaju, prepustil žogo Klepaču, ta je sam stekel proti vratarju Gašperju Lubeju Finku in ga s strelom med nogami tudi premagal.

Do konca ni bilo več priložnosti, Mura je tako izkoristila priložnost in se s četrto zaporedno zmago, take serije ni imele še nikoli, niti v sezoni, ko je bila prvak, prebila na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, prehitela je Celje in Koper. To pa po zaslugi boljše razlike med danimi in prejetimi goli, točkovno so vse tri ekipe izenačene.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: