Lazio ujel Romo in Juventus, Belec s klopi spremljal šov prvakov

Lazio je na uvodnem obračunu 18. kola serie A na domačem olimpijskem štadionu premagal Genoo s 3:1. Inter do vrha napolnil mrežo Salernitane.
Fotografija: Samir Handanović med dvobojem z Realom in njegovim srbskim napadalcem Luko Jovićem na decembrski tekmi lige prvakov v Madridu. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović med dvobojem z Realom in njegovim srbskim napadalcem Luko Jovićem na decembrski tekmi lige prvakov v Madridu. FOTO: Susana Vera/Reuters

Nogometaši rimskega Lazia so v italijanski prestolnici s 3:1 ugnali Genoo in na lestvici s tekmo več ujeli mestnega tekmeca Romo na šestem in Juventus na sedmem mestu v serie A. Ekipa slovitega trenerja Maurizia Sarrija je prvi polčas dobila z golom Pedra Rodrigueza v 36. minuti, za izdatnejšo prednost sinje modrih pa je v 75. minuti poskrbel Francesco Acerbi. Dvoboj je v korist orlov dokončno odločil Mattia Zaccagni v 81. minuti, častni zadetek za goste iz ligurskega pristanišča pa je pet minut kasneje prispeval Filippo Melegoni.  

Večerni obračun je bil v petek na sporedu v Salernu, kjer se je mudil branilec naslova in trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva, milanski Inter. Samir Handanović je tekmo začel v prvi postavi, pri Salernitani pa je priložnost med vratnicama namesto Vida Belca, ki je obsedel na klopi, dobil Vincenzo Fiorillo. 31-letnik je nedavno branil tudi na pokalnem dvoboju, po tekmi z Interjem pa bi si morda želel, da bi se trener Stefano Colantuono odločil drugače. Morski konjički so namreč izgubili kar z 0:5, v okvir vrat Handanovića so uspeli usmeriti le dva strela.

Calhanoglu dvakrat podal, med strelci tudi Sanchez

Začelo se je v 11. minuti, ko je za vodstvo Interja zadel Ivan Perišić, podal pa mu je eden najbolj vročih nogometašev aktualne sezone Hakan Calhanoglu. Edin Džeko je nato v 33. minuti pripravil zadetek Denzlu Dumfriesu, reprezentant Bosne in Hercegovine pa je še pred polčasom zapravil lepo priložnost za vodstvo s 3:0. Calhanoglu je nato v 52. minuti za novo dobitno kombinacijo zaposlil Alexisa Sancheza, gostujoči strateg Simone Inzaghi pa si je lahko privoščil, da denimo Lautara Martineza v igro pošlje šele v 56. minuti, ko je argentinski zvezdnik zamenjal Sancheza. Dobrih 15 minut kasneje je že slavil po zadetku za 4:0, na končnih 5:0 pa je v enem zadnjih napadov rednega dela drugega polčasa povišal še en rezervist Roberto Gagliardini. Inter (43 točk) je pred sobotnim dvobojem četrte Atalante (37) s šesto Romo (28) pobegnil tudi drugouvrščenemu mestnemu rivalu Milanu (39), ki ga čaka derbi na San Siru z Napolijem (36).

Salernitana (8) po preboju med elito v minuli sezoni zaseda zadnje, 20. mesto v serie A, zapleta se tudi z iskanjem novih lastnikov, kar bi lahko v najslabšem primeru privedlo do izključitve južnjakov iz letošnje sezone. Laziev predsednik Claudio Lotito je (bil) namreč močno povezan z upravo Salernitane, kjer deluje njegov sin, zato bi lahko prišlo do navzkrižja interesov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: