Chelsea in Liverpool v jubilejnem 150. finalu

Nogometaši iz Londona in pristaniškega mesta se bosta 14. maja pomerila v finalu angleškega pokala. Letos sta že merila v finalu ligaškega pokala.
Fotografija: Chelseajev rezervist Ruben Loftus-Cheek (desno) je zabil prvi gol proti mestnemu tekmecu Crystal Palace in dvoboj zapeljal proti še drugemu letošnjemu finalu z Liverpoolom. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Chelseajev rezervist Ruben Loftus-Cheek (desno) je zabil prvi gol proti mestnemu tekmecu Crystal Palace in dvoboj zapeljal proti še drugemu letošnjemu finalu z Liverpoolom. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Chelsea je rutinirano opravil svojo polfinalno nalogo v angleškem nogometnem pokalu in z 2:0 premagal mestnega tekmeca Crystal Palace. Modri so po nesrečen izpadu iz lige prvakov in madridski srhljivki oba gola dosegli v drugem polčasu: za 1:0 je v 65. minuti zadel rezervist Ruben Loftus-Cheek, ki je v 26. minuti zamenjal poškodovanega Matea Kovačića, končni izid pa je v 76. minuti postavil Mason Mount.

Že 150. finale najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu bo 14. maja na Wembleyju.

Bum! Liverpool je v polfinalu angleškega pokala razbil Manchester City. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Bum! Liverpool je v polfinalu angleškega pokala razbil Manchester City. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Liverpool ostaja v igri za vse štiri nogometne lovorike. Slab teden dni po derbiju premier league, bilo je neodločeno, so Liverpoolovci v polfinalu angleškega pokala na Wembleyju ugnali Manchester City, sicer brez nekaterih ključnih mož, s 3:2. Rdeči so prvi polčas dobili s 3:0, nebeškomodri so znižali, a premalo za zasuk. Za Liverpool bo to 15. finale v tem tekmovanju, prvi v zadnjih desetih letih. Varovanci Jürgena Kloppa so povedli v 9. minuti, ko je po podaji Andyja Robertsona iz kota z glavo zadel Ibrahima Konaté. V 17. minuti je napako storil rezervni vratar Cityja Zack Steffen, Američan je preveč okleval pri vrnitveni podaji Johna Stonesa, to je izrabil Sadio Mané za 2:0. Senegalec je zadel še v 45. minuti po voleju.

Jack Grealish je za ManCity znižal v 47. minuti, v 91. je mrežo zatresel še Bernardo Silva, a popolnega zasuka ni bilo. Trener Cityja Pep Guardiola je na klopi med drugim pustil tudi Kevina De Bruyna. City je tretjič zapored izpadel v polfinalu, nogometni Liverpool iz mesta glasbenih dolgolascev Beatlov pa v tej sezoni ostaja v igri za vse štiri lovorike. V angleški ligi sedem kol pred koncem zaostaja le točko za ManCityjem, v polfinalu lige prvakov se bo meril z Villarrealom, v finalu angleškega ligaškega pokala je že po 11-metrovkah premagal Chelsea.

Komentarji: