Londonsko slavje: West Ham tesno prek karamel, Tottenham razbil srake

Na nedeljskih tekmah premier league je West Ham v zgodnejšem terminu z 2:1 premagal Everton, zvečer pa je Tottenham povozil Newcastle United s kar 5:1.
Fotografija: Steven Bergwijn in Son Heung Min (zgoraj) proslavljata na tekmi z Newcastlom. FOTO: David Klein/Reuters
Odpri galerijo
Steven Bergwijn in Son Heung Min (zgoraj) proslavljata na tekmi z Newcastlom. FOTO: David Klein/Reuters

Newcastle United je z nizom osmih tekem brez poraza že povsem pozabil na skrbi, ki jih prinaša morebiten boj za obstanek, toda najnovejše bogataše otoškega nogometa je po Chelseaju na trdna tla prikoval še londonski rival modrih, Tottenham. Začelo se je sicer sanjsko za varovance Eddieja Howa, ki so v prvem polčasu, natančneje v 39. minuti, povedli prek švicarskega branilca Fabiana Schära, a je že nekaj napadov kasneje izid polčasa 1:1 postavil Tottenhamov valižanski branilec Ben Davies.

V drugem polčasu je začelo padati po gostujočem moštvu, saj je Tottenhamu že v 48. minuti uspel popoln preobrat, ko je po akciji s kapetanom Harryjem Kanom zadel Matt Doherty. Dejan Kuluševski je nato šest minut kasneje zaposlil Son Heung Mina za 3:1, po dobri uri igre pa je bilo na semaforju že 4:1, ko je Doherty v 63. minuti našel Emersona Royala. Končni izid je v 83. minuti po podaji Lucasa Moure postavil Steven Bergwijn.

Tottenham je z dvema tekmama več od najhujšega rivala Arsenala prevzel četrto mesto iz rok topničarjev in se tretjemu Chelseaju približal na pet točk zaostanka, West Ham ima tri točke manj od Arsenala na šestem mestu, sedmi je s tekmo manj in enakim številom točk kot kladiva iz vzhodnega Londona Manchester United.

Vrhunci z londonskega olimpijskega štadiona, kjer je kladivom zmago v 58. minuti prinesel Jarrod Bowen, ekipa Franka Lamparda, ikone Chelseaja in produkta klubske šole West Hama, je v 65. minuti ostala tudi brez izključenega Michaela Keana:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: