Messi ujel Mascherana in se približal mejniku 150 tekem

Argentina in Čile sta si že priigrali četrtfinale na južnoameriškem nogometnem prvenstvu.
Fotografija: Nedkanji soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Alejandro Gomez je bil na južnoameriškem prvenstvu proti Paragvaju strelec gola za Argentino, za katero je Lionel Messi igral že 147. tekmo. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters
Odpri galerijo
Nedkanji soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Alejandro Gomez je bil na južnoameriškem prvenstvu proti Paragvaju strelec gola za Argentino, za katero je Lionel Messi igral že 147. tekmo. FOTO: Ueslei Marcelino/Reuters

Na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji so si nogometaši iz Argentine in Čila že izborili nastop v četrtfinalu. Argentina je na tekmi tretjega kroga v skupini A v brazilski prestolnici premagala Paragvaj z 1:0, prvi zvezdnik Lionel Messi pa je odigral že 147. tekmo za argentinsko izbrano vrsto in na tej lestvici ujel Javierja Mascherana.

Mož odločitve v Brasilii je bil Alejandro Gomez, ki je edini gol na tekmi – po podaji Angela Di Marie – dosegel že v deseti minuti.

Messi, ki je prvo tekmo za nogometnega velikana iz Južne Amerike odigral 16. avgusta 2005, se je po številu nastopov izenačil s svojim dolgoletnim soigralcem pri Barceloni in že upokojenim Mascheranom, tako da bo v nadaljevanju celinskega prvenstva zagotovo postal igralec z največ nastopi v argentinski izbrani vrsti, kjer je s 73 doseženimi goli že najboljši strelec.

Na drugi tekmi v skupini A sta se Urugvaj in Čile razšla z neodločenim izidom 1:1. Čile je povedel z golom Eduarda Vargasa v 26. minuti, izenačujoči zadetek pa je za Urugvaj dosegel Čilenec Arturo Vidal po avtogolu v 66. minuti.

V skupini A je Argentina zbrala sedem, Čile pet, Paragvaj tri, Urugvaj eno, Bolivija pa je brez točk. Zadnje tri reprezentance so doslej odigrale le po dve tekmi, v četrtfinale pa bodo napredovale najboljše štiri.

Preberite še:

Komentarji: