Messi v Granadi do dosežka, ki mu v Španiji ni para

Barcelona je vknjižila tretjo zaporedno zmago (4:0), glavna junaka sta bila Lionel Messi in Antoine Griezmann.
Fotografija: Lionel Messi se je z goloma povzpel na vrh lestvice strelcev španskega prvenstva. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi se je z goloma povzpel na vrh lestvice strelcev španskega prvenstva. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Katalonski velikan Barcelona je v španskem prvenstvu ujel pravi ritem. Na današnji tekmi 18. kola proti Granadi je bil prepričljivo boljši s 4:0 in se veselil tretje zaporedne zmage.

V Granadi sta bila v središču pozornosti Antoine Griezmann in Lionel Messi, ki sta dosegla po dva gola.

Najprej je francoski napadalec Griezmann v 12. minuti Barcelono popeljal v vodstvo. Isti igralec je v 35. minuti na robu kazenskega prostora našel Messija, ki je z natančnim strelom v levi zgornji kot povišal na 2:0, argentinski zvezdnik pa je v 42. minuti nato premeteno izvedel prosti strel in žogo pod živim zidom poslal v gol za povišanje vodstva in izid polčasa.

Lionelu Messiju je z današnjima goloma uspel nov izjemen dosežek. V prvenstvu ima na svojem računu že 11 golov in je prvi igralec v zgodovini tekmovanja, ki je v 15 zaporednih sezonah dosegel dvomestno število golov.

Barcelona je v drugem polčasu dosegla še en gol. To se je zgodilo v 63. minuti, ko je Griezmann na desni strani kazenskega prostora sprejel podajo Ousmaneja Dembeleja in iz težkega položaja zadel v daljši kot.
Dvakratna strelca Barcelone Antoine Griezmann in Lionel Messi. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Dvakratna strelca Barcelone Antoine Griezmann in Lionel Messi. FOTO: Jorge Guerrero/AFP


Atletico kljub prestavljeni tekmi ostaja na vrhu


V tem krogu bi se morala pomeriti tudi Atletico Madrid in Athletic, vendar je bil dvoboj prestavljen zaradi močnega sneženja in nizkih temperatur.

Madridsko moštvo pa je kljub prestavljeni tekmi ostalo na vrhu lestvice, saj je prvi zasledovalec in aktualni prvak Real Madrid pri Osasuni osvojil le točko (0:0) in tudi s tremi tekmami več ni izboljšal točkovnega dosežka svojega mestnega tekmeca.

Real je imel žogo več v svojih nogah (71%) in tudi dvakrat zadeli, vendar pa sta bila gola Karima Benzemaja v 61. in Tonija Kroosa v 89. minuti razveljavljena zaradi prepovedanega položaja.
Real je dvakrat zatresel mrežo Osasune, vendar sta bila gola razveljavljena. FOTO: Vincent West/Reuters
Real je dvakrat zatresel mrežo Osasune, vendar sta bila gola razveljavljena. FOTO: Vincent West/Reuters


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: