Messiju še petič zlati čevelj

Argentinski napadalec Lionel Messi je postavil še en rekord, s 34 zadetki je bil najboljši strelec v ligaških tekmovanjih. 
Fotografija: Leto 2018 je bilo za Lionela Messija morda najboljše v njegovi izjemni karieri. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Leto 2018 je bilo za Lionela Messija morda najboljše v njegovi izjemni karieri. FOTO: AFP

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je prejel rekordni peti zlati čevelj za najboljšega strelca minule sezone v Evropi. Napadalec je na 36 ligaških tekmah za Barcelono dosegel 34 zadetkov in s tem za seboj pustil Liverpoolovega Mohameda Salaha (32 ligaških golov) in Tottenhamovega Harryja Kana (30).

»Ko sem začel, si nisem predstavljal, da se bo to zgodilo. Sanja sem o poklicnem igranju nogometa in uspehih. Rad imam to igro, a nisem si mislil, da bom toliko dosegel. Uživam v delu, trudu, sem v najboljši ekipi na svetu in igram z najboljšimi soigralci, tako da je vse lažje,« je dejal Messi.

Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je to priznanje osvojil štirikrat, je še v dresu Reala iz Madrida, zdaj je član Juventusa, dosegel 26 zadetkov. Pred njim so končali še Ciro Immobile (Lazio), Mauro Icardi (Inter), oba sta zadela 29-krat, tako kot tudi Robert Lewandowski (Bayern München) in Edinson Cavani (PSG), ki sta zbrala 28 golov.

Komentarji: