Kronaveter rešil točko v praznem Ljudskem vrtu

Vse tri nedeljske tekme 27. kola slovenskega nogometnega prvenstva so se končale brez zmagovalca. V ponedeljek Olimpija s Celjem.
Fotografija: NK Maribor - NK Mura, 5.10.2019, Maribor [avtor:Regent Tadej] Foto Tadej Regent/delo Regent Tadej
Odpri galerijo
NK Maribor - NK Mura, 5.10.2019, Maribor [avtor:Regent Tadej] Foto Tadej Regent/delo Regent Tadej

Rok Kronaveter je v 81. minuti prinesel točko vodilnemu Mariboru, ki se je v 27. kolu 1. lige Telemach z Muro razšel z 1:1. Pred tem sta si točki razdelila tudi Tabor Sežana in Aluminij ter Koper in Bravo.

V Ljudskem vrtu ni bilo gledalcev, ker je bil Maribor kaznovan. Državne prvake iz Murske Sobote je v vodstvo z 11 metrov v sedmi minuti podaljška prvega polčasa popeljal Tomi Horvat. Izenačil je deset minut pred koncem rezervist Kronaveter.

V nedeljskem nadaljevanju 27. kola Prve lige Telemach so nogometaši Aluminija vodili v Sežani z 1:0 do šeste minute zadnjega sodnikovega dodatka, na koncu pa so se morali zadovoljiti le z eno točko. Domžale in Kalcer Radomlje sta v soboto razšla z neodločenim izidom 0:0.

Nogometaši Aluminija so v zadnjem hipu ostali brez dveh točk v Sežani. FOZO: Instagram
Nogometaši Aluminija so v zadnjem hipu ostali brez dveh točk v Sežani. FOZO: Instagram

Ljudski vrt je bil prizorišče obračuna vodilnega Maribora, ki je pred tekmo zaradi zdravstvenih težav ostal brez Nina Žuglja in Antoina Makoumbouja, ter četrtouvrščene Mure, branilke naslova. Tekma pa je zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije in, kot pravijo v domačem klubu, zaradi ukrepov proti širjenju covida-19 minila brez navijaške podpore. Mura je bila dolgo časa na pragu zmage, kar bi bila njena tretja v tej sezoni na medsebojnih tekmah, a je Rok Kronaveter poskrbel za delitev točk.

V sodniškem dodatku je bil premalo natančen Repas, po pregledu videoposnetka pa so v sedmi minuti tega dodatka Sobočani prišli do najstrožje kazni zaradi igranja z roko Mirka Mutavčića. Z bele pike je bil zanesljiv Tomi Horvat.

V 82. minuti pa so domači izenačili, Đorđe Ivanović je podal z leve strani, Marcos Tavares je žogo podaljšal proti drugi vratnici, tam pa je Rok Kronaveter iz prve žogo z močnim strelom poslal v mrežo. Ivanović je imel v 89. minuti priložnost tudi za vodstvo, toda žogo je poslal malo mimo vratnice. Na drugi strani je zaključno žogico za Muro zapravil Daku v 90. minuti, Tavaresu pa je gol na drugi zaporedni tekmi malce zatem preprečil Zalokar.

CB24 Tabor in Aluminij sta se srečala v dvoboju s spodnjega dela lestvice. Za obema sta bila pozitivna izida, Tabor je v Ljubljani premagal Bravo, Aluminij pa je skoraj presenetil Maribor, na koncu pa proti vodilni ekipi osvojil točko. Kidričani, ki so pogrešali kaznovanega Johana Nkamo, so na Krasu hitro prešli v vodstvo, v 15. minuti je iz bližine zadel Klemen Bolha, ki je učinkovito končal lepo akcijo gostov.

Čeprav so se gostitelji trudili, da bi nadomestili zaostanek, niso izkoristili niti ugodnih priložnosti. In ko je že kazalo, da jim bo zmaga pobegnila v Kidričevo, so v šesti minuti dodatka izenačili. Za strel se je odločil Vid Koderman od daleč, žoga pa je na poti proti mreži zadela Emirja Azemovića, spremenila smer in presenetila Janžekoviča.

Na Bonifiki sta se srečali ekipi, ki sta vsaka dobila po eno medsebojno tekmo v tej sezoni. Ljubljančani so slavili v Kopru, Koprčani pa v glavnem mestu. Tokrat pa drugo- in petouvrščena ekipa nista pokazali posebej navdušujoče predstave, domači so trikrat merili v okvir vrat, gostom pa ni uspelo niti enkrat.

Strelci počivali v Domžalah

Domžalčani, ki so pogrešali kaznovanega kapetana Senijada Ibričića, in Radomljani so se v sosedskem obračunu razšli brez zadetkov, kar je tudi primeren razplet glede na samo dogajanje na zelenici.

Radomljani so bili v ne posebej razburljivem prvem polčasu podjetnejši tekmec, nekajkrat so zagrozili v kazenskem prostoru domačih, med drugim pa je v 32. minuti Tomislav Mrkonjić žogo poslal mimo gola. V drugem polčasu se je nadaljevala tekma z zelo malo razburljivimi trenutki, šele v 88. minuti so prvi strel v okvir gola sprožili gostitelji, z glavo je streljal Arnel Jakupović, toda Emir Velić ni imel veliko dela.

Gledalci na štadionu ob Kamniški Bistrici niso videli golov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Gledalci na štadionu ob Kamniški Bistrici niso videli golov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Izidi, 27. kola 1. SNL:

Sobota:

Domžale : Kalcer Radomlje 0:0

Nedelja:

CB24 Tabor Sežana : Aluminij 1:1 (Koderman 96.; Bolha 15.)

Maribor : Mura 1:1 (Kronaveter 81.; Horvat 45./11-m)

Koper : Bravo 0:0

Ponedeljek:

Olimpija - Celje (17.30)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: