Na obzorju presenečenje: Lille francoski prvak?

V 36. kolu ligue1 le točka za Paris Saint-Germain pri Rennesu. Lille za prvi naslov prvaka po letu 2011 potrebuje štiri točke v zadnjih dveh tekmah.
Fotografija: Neymarju in PSG se po slovesu iz lige prvakov izmika še domači naslov. FOTO: Fred Tanneau/AFP
Odpri galerijo
Neymarju in PSG se po slovesu iz lige prvakov izmika še domači naslov. FOTO: Fred Tanneau/AFP

Po slovesu v ligi prvakov v polfinalu je Paris Saint-Germainu vse bolj oddaljen tudi od naslova francoskega nogometnega prvaka. Na gostovanju pri Rennesu je iztržil komaj 1:1 in za Lillom dve tekmi pred koncem zaostaja tri točke.

je bil strelec z bele točke v 45. minuti, toda PSG je trpel tudi zaradi odsotnosti poškodovanih Kyliana Mbappeja in Marca Verrattija. V drugem polčasu so gostitelji izenačili Sehrouja Guirassyja, v zaključnih minutah pa imeli tudi priložnost za zmago. Parižani so v 87. minuti ostali z desetimi igralci po izključitvi Presnela Kimpembeja.

Turški veteran pri 35 letih Burak Yilmaz vodi Lille proti naslovu francoskega prvaka. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Turški veteran pri 35 letih Burak Yilmaz vodi Lille proti naslovu francoskega prvaka. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters


Huda bitka je tudi za tretje mesto in uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakov. Monaco je zadržal točko prednosti pred Lyonom.

Lille, ki ga na vrhu ohranja sijajni turški veteran, 35-letni Burak Yilmaz, ki je v 26 tekmah dosegel kar 15 golov, mora za prvi naslov po letu 2011 v zadnjih dveh tekmah osvojiti štiri točke. Najprej bo gostil Saint-Etienne, v zadnjem kolu pa bo gostoval pri Angersu. PSG bo doma igral proti Reimsu in v gosteh pri Brestu.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: