Na tribunah tudi navijači, iz kartona, pa vendarle

Borussia iz Mönchengladbacha bo imela lepo kuliso na tekmi proti Bayerju iz Leverkusna.
Fotografija: Navijači so vedno dobrodošli, tudi če so iz kartona. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Navijači so vedno dobrodošli, tudi če so iz kartona. FOTO: AFP

Skoraj 13.000 kartonastih navijačev Borussie Mönchengladbach bo v soboto sedelo na sicer praznem štadionu, ko bo Borussia v tekmi nemškega prvenstva za zaprtimi vrati gostila Bayer Leverkusen.

Gladbach je gostil prvo tekmo nemške prve lige brez navijačev, in sicer že 11. marca, le malo preden je bila sezona zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena. Ena izmed navijaških skupin kluba Fanprojekt Mönchengladbach je prišla na zamisel, da bi natisnili slike navijačev v naravni velikosti, ki bi potem zasedle štadion.

13.000 kartonastih navijačev bo na tekmi. FOTO: AFP
13.000 kartonastih navijačev bo na tekmi. FOTO: AFP


Izrezane podobe so nameščene na drugače praznem štadionu, imetniki letnih kart pa imajo ta privilegij, da njihova podoba zaseda njihov stalen sedež. »Uredili bomo blizu 13.000 izrezanih podob, prejeli pa smo skoraj že 20.000 naročil,« je dejal Thomas Ludwing, vodja navijaške skupine.
 

Nogomet brez navijačev ni enak


Zamisel podpira tudi športni direktor kluba Max Eberl: »To je lepa akcija, ki bo ustvarila atmosfero na štadionu. Čeprav je obenem to opomnik, da nogomet brez navijačev ni enak.«

Kartoni bodo nosili podobe imetnikov sezonskih vstopnic. FOTO: AFP
Kartoni bodo nosili podobe imetnikov sezonskih vstopnic. FOTO: AFP


»To je čudovito. Res imamo občutek, da nismo sami, ko treniramo na štadionu,« je dodal trener Marco Rose. Gladbach je tretji v nemškem prvenstvu in za vodilnim Bayernom iz Münchna zaostaja za šest točk. Pretekli konec tedna, ko se je nemška liga po dvomesečnem premoru nadaljevala, je Borussia Mönchengladbach s 3:1 premagala Eintracht Frankfurt.

Preberite še:

Komentarji: