Nad galske peteline brez petelinjenja

V Dijonu drevi ob 18.45 zadnje dejanje selekcije do 21 let v kvalifikacijah za EP
Fotografija: Član francoskega Caena Jan Repas bo imel na "domačem" terenu visoke motive. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Član francoskega Caena Jan Repas bo imel na "domačem" terenu visoke motive. FOTO: Roman Šipić/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo drevi v Dijonu (18.45) igrala 10. kvalifikacijsko tekmo za EP prihodnje leto v Italiji in San Marinu. Zadnje dejanje v 9. skupini teoretično še ne pomeni konca kvalifikacij, saj se Slovenija lahko še uvrsti v dodatne kvalifikacije, kamor se bodo prebile štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Na tej lestvic je sicer zadnja od devetih, pri čemer je 8. Norveška že odigrala vse tekme.

Vrstni red je naslednji: Grčija 16, Švedska 14, Poljska, Rusija in Portugalska po 13, Slovaška 12, Ukrajina, Norveška in Slovenija po 11.

Sloveniji realno niti senzacija proti galskim petelinom, ki so kot edini od vseh v kvalifikacijah dobili vse tekme, ne bo zadostovala. Zadnje možnosti za euro so šle po zlu proti Bolgariji minuli petek (1:1), a kljub vsemu bo končno 2. mesto v skupini soliden dosežek, zaradi katerega lahko dvoboj s Francijo izpelje sproščeno in iz njega potegne pomembne izkušnje.

»Ne bomo se spustili v dirko s premočnimi tekmeci, preveč smo oslabljeni, da bi bili prepogumni,« je pred tekmo povedal selektor Primož Gliha. Začetna enajsterica bo verjetno ista kot proti Bolgariji: Sorčan, Pišek, Stankovič, Brecl, Repas, Šušnjara, Gliha, Lipušček, Brekalo, Vokić, Primc.

Vrstni red v skupini: Francija 27, Slovenija 15, Bolgarija in Kazahstan po 10, Črna gora 8, Luksemburg 4.

Komentarji: