Napeto v boju za Anglijo, Klopp odbil napad Mourinha

Nogometaši Liverpoola so dobili enega od derbijev 9. kola angleškega prvenstva.
Fotografija: Diogo Jota je postal eden od glavnih adutov trenerja Jürgna Kloppa. FOTO: Jon Super/Reuters
Odpri galerijo
Diogo Jota je postal eden od glavnih adutov trenerja Jürgna Kloppa. FOTO: Jon Super/Reuters

Nogometaši Liverpoola so dobili enega od derbijev 9. kola angleškega prvenstva. Na domačem igrišču so prvaki s 3:0 premagali do zdaj vodilno ekipo Leicestra in skočili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, trener Jürgen Klopp pa je uspešno odbil napad Joseja Mourinha, ki je dan prej na klopi Tottenhama dobil derbi z ManCityjem.

Gostitelji so bili precej boljši tekmec in bi lahko zmagali tudi z večjo razliko. Priložnosti so si pripravljali od samega začetka, goste je nekajkrat reševal vratar Kasper Schmeichel. Danec pa je bil prvič brez moči v 21. minuti, ko ga je premagal kar soigralec Jonny Evans, ki je nespretno reagiral po kotu. Ko se je pred golom prerival s Sadiom Manejem, ga je žoga presenetila in jo je poslal v svoj gol.


Končni izid postavil Firmino


Takoj zatem so imeli veliko priložnost gosti, a Harvey Barnes je po podaji Jamieja Vardyja streljal mimo gola. Kazen je prišla v 41. minuti. Andrew Robertson je z leve strani poslal žogo pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Portugalec Diogo Jota, ki je nadaljeval svojo strelsko serijo, uspešen je bil z glavo.

Končni izid derbija med Liverpoolom in Leicestrom je postavil brazilski napadalec Firmino. FOTO: Laurence/Reuters
Končni izid derbija med Liverpoolom in Leicestrom je postavil brazilski napadalec Firmino. FOTO: Laurence/Reuters


Tudi v drugem polčasu so bili domači precej boljši tekmec, vendar niso bili učinkoviti. Zamudili so kopico priložnosti, Evans je bil blizu svojega drugega avtogola, a ga je rešila vratnica, Liverpool je nato še dvakrat zadel okvir vrat. V 86. minuti pa je bil vendarle nagrajen za odlično igro, končni izid je postavil Roberto Firmino.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: