Napoli kaznovan, 0:3 in odvzem točke

Ekipa iz Neaplja neuspešna s pritožbo na kazen, ker ni nastopila proti Juventusu zaradi dveh okuženih igralcev.
Fotografija: Napoli je doletela kazen. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Odpri galerijo
Napoli je doletela kazen. FOTO: Antonio Bronic/Reuters

Pritožbena komisija Italijanske nogometne zveze (FIGC) je v torek zavrnila pritožbo prvoligaša Napolija, ki je zaradi neodigrane tekme z Juventusom za zeleno mizo izgubil z 0:3 in so mu odvzeli točko.

Tekme med Juventusom in Napolijem, ki je bila na sporedu v začetku oktobra, niso odigrali, ker ekipa iz Neaplja zaradi dveh igralcev, pozitivnih na okužbo z novim koronavirusom, ni odpotovala v Torino. Šlo je za Eljifa Elmasa in Piotra Zielinskega.

Komisija za pritožbe FIGC je presodila, da se Napoli ne more sklicevati na višjo silo, ki naj bi mu preprečila odhod na tekmo, ampak je šlo za posledico svobodne odločitve, da igralci ostanejo v Neaplju.
 

Če je zdravih 13 igralcev, se mora igrati


Napoli trenutno na prvenstveni lestvici zaseda tretje mesto in ima tri točke zaostanka za vodilnim Milanom. Juventus je trenutno na petem mestu in ima eno točko manj od Napolija in Rome. Juventus si 13 točk deli z Atalanto Josipa Iličića.

V italijanskem prvenstvu se sklicujejo na pravilo Evropske nogometne zveze (Uefa), da se tekma lahko izpelje, dokler ima vsaka od ekip na razpolago 13 zdravih igralcev, vključno z vratarjem.

Preberite še:

Komentarji: