Neymar na hladnem deset tednov, Turanu grozi zapor

Brazilski nogometaš Neymar se je minulo sredo na pokalni tekmi poškodoval, izpustil bo oba dvoboja z Manchester Unitedom. 
Fotografija: Neymar ima spet smolo s poškodbami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Neymar ima spet smolo s poškodbami. FOTO: Reuters

Brazilskemu nogometnemu superzvezdniku Neymarju po obnovitvi lanske poškodbe pete ne bo treba na operacijo. Njegov klub, Paris-St. Germain, je sporočil, da mu je skupina svetovno znanih medicinskih strokovnjakov v torek predlagala konzervativno zdravljenje, kar je nogometaš sprejel. To pomeni, da se bo na igrišča vrnil v desetih tednih.

Najdražji nogometaš na svetu si je poškodbo obnovil prejšnji teden na pokalni tekmi njegovega kluba proti Strasbourgu. Neymar tako zagotovo ne bo igral na tekmah osmine finala lige prvakov proti Manchester Unitedu, če se bo PSG uvrstil v četrtfinale, pa bi tam lahko zaigral.
 

Wagner se seli na Kitajsko


Mesto prvega napadalca pri Bayernu nesporno pripada Robertu Lewandowskemu, Jupp Heynckes pa je Sandra Wagnerja lani pripeljal za zamenjavo, če bi se Lewandowski poškodoval. Pod vodstvom Heynckesa je Wagner dokaj redno igral, za Bayern je zbral 21 nastopov in šest golov, drugačna zgodba pa je bila, ko je na trenersko klop sedel Niko Kovač.

Kovač je, tudi ko je bil Lewandowski odsoten, v konico napada raje postavil Thomasa Müllerja, nekajkrat je celo igral brez klasičnega napadalca in na položaj devetice postavil kar Jamesa Rodrigueza. Wagner je bil povsem na stranskem tiru, zato se je odločil, da sprejme ponudbo Tianjin Tedija. 

V dveh sezonah bo na Kitajskem zaslužil 15 milijonov evrov, Bayern pa bo prejel 5 milijonov odškodnine, ker je imel Wagner z Bavarci še veljavno pogodbo do poletja 2020. Bayernu veliki met v tem prestopnem roku ni uspel, Calum Hudson-Odoi je moral ostati v Londonu pri Chelseaju, čeprav je želel priti na Bavarsko, edina okrepitev je tako mladi kanadski talent Alphonso Davies. 
 

Turanu grozi zapor


Na sodišču v Istanbulu sem bo danes začel proces proti turškemu nogometnemu reprezentantu in nekdanjemu igralcu Atletica in Barcelone Ardi Turanu. Zvezdniku, ki trenutno igra pri Basaksehiru, očitajo kar nekaj kaznivih dejanj, povezanih s pretepom v nočnem klubu, zato mu grozi kazen od tri do 12 let in pol zapora.

Nogometaš se je lani v enem izmed nočnih klubov sporekel z znanim turškim pevcem Berkayem Sahinom glede ženske, ki je po poročanju turških medijev v zvezi s pevcem. Njo naj bi Turan nadlegoval, kar je povzročilo spor in kasnejši obračun s Sahinom, posledica katerega je bil zlomljen nos pevca. Turana je tožilstvo obtožilo spolnega nadlegovanja, povzročitve težkih telesnih poškodb, nezakonitega nošenja orožja in povzročitve panike.

Po pretepu v nočnem klubu je namreč sledil bizaren niz dogodkov, ko je Turan obiskal bolnišnico, kjer so Sahina zdravili zaradi zlomljenega nosu, in pevca rotil za odpuščanje ter mu pri tem ponudil svojo pištolo in rekel, da naj ga kar ustreli.

Komentarji: