Nizozemska dala lekcijo Nemčiji

V 3. kola lige narodov je češkoslovaški derbi pripadel Čehom
Fotografija: Memphis Depay (desno) je takole obšel Jonasa Hectorja in pokazal, zakaj je bil eden od velikih junakov Nizozemske v zmagi nad jalovo Nemčijo. FOTO: AP
Odpri galerijo
Memphis Depay (desno) je takole obšel Jonasa Hectorja in pokazal, zakaj je bil eden od velikih junakov Nizozemske v zmagi nad jalovo Nemčijo. FOTO: AP

Tudi vedno zahtevni Johan Cruijff bi čestital svojim rojakom za predstavo in zmago nad Nemčijo. "Tulipani" so v 3. kolu lige narodov zablesteli v nekdanji Amsterdam Areni, ki zdaj nosi ime slovitega in najboljšega nizozemskega nogometaša, in največjim tekmecem Nemcem zadali prvi in hud poraz. Zmagali so s 3:0.

V Trnavi so se velike zmage veselili češki navijači. FOTO: Reuters
V Trnavi so se velike zmage veselili češki navijači. FOTO: Reuters


Z derbijem nekdanje Češkoslovaške v Trnavi, ki ga je vodila slovenska sodniška zasedba na čelu s Slavkom Vinčićem, se je začel sobotni paket tekem 3. kola lige narodov. Sosedski dvoboj je razveselil Čehe, ki so zmagali z 2:1, veliki junak pa je bil rezervist in napadalec Rome Patrik Schick. Odločilni gol je zabil v 76. minuti. Vsi goli so bili doseženi v drugem polčasu. Michael Krmencik je za goste zadel v 52. minuti, v 62. pa je v svoji 108. reprezentančni tekmi izenačil slovaški kapetan Marek Hamšik.
Na selektorskem stolčku Češke je prvič sedel Jaroslav Šilhavy. Slovaška in Češka sta ligo narodov začela s porazom proti Ukrajini. 

Današnji pari, A1: Nizozemska – Nemčija 3:0 (van Dijk, Depay, Wijnaldum); B1 – Slovaška : Češka 1:2 (Hamšik, Krmencik, Schick); B4: Irska – Danska 0:0; C3: Norveška – Slovenija 1:0, Bolgarija – Ciper 2:1; D1: Latvija – Kazahstan 1:1 (Karasauskas; Zainutdinov), Gruzija – Andora 3:0 (Vako 2, Kankava); D4: Armenija– Gibraltar 0:1 (Chipolina), Makedonija – Liechtenstein 4:1 (Trajkovski 2, Pandev, Alioski; Yildiz).

Komentarji: