Nogometne legende na pomoč prizadetim v potresu

Na štadionu Mladost v Petrinji se bodo 13. marca nekdanji hrvaški in slovenski asi pomerili na dobrodelni tekmi, izkupiček pa namenili prizadetim v potresu.
Fotografija: Aleksander Čeferin in Davor Šuker sta se dogovorila za izvedbo dobrodelne tekme nekdanjih hrvaških in slovenskih legend. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin in Davor Šuker sta se dogovorila za izvedbo dobrodelne tekme nekdanjih hrvaških in slovenskih legend. FOTO: Roman ŠŠipić

Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), ter Davor Šuker, predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) in član izvršnega odbora pri UEFA, sta neposredno po grozovitem potresu konec lanskega leta v siško-moslavaški županiji z epicentrom blizu Petrinje začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov.
 
Na njuno pobudo bodo tako 13. marca na štadionu Mladost v Petrinji – kakor so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS) – odigrali dobrodelno tekmo nogometnih legend Hrvaške in Slovenije. Ob tej priložnosti bo krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu 29. decembra lani.
 
»Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla k lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako prispevala svoj delež k okrevanju Petrinje in okolice,« je povedal Čeferin.
 
Ob tej priložnosti bo Hrvaška nogometna zveza predala donacijo županijski nogometni zvezi siško-moslavaške, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom. Nogometna zveza Slovenije se bo kot soprirediteljica dobrodelne nogometne tekme s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu pridružila z določenim prispevkom sredstev za pomoč prizadetim v potresu.
 
»Znova smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo Uefina pomoč prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa in da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo nasmeh na lica. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,« je poudaril Šuker.
 

 

Komentarji: