Sloviti sodnik, ki je oškodoval Srbe, po smoli končal kariero

Na tekmi nemške bundeslige med Eintrachtom in Stuttgartom se je huje poškodoval glavni sodnik Felix Brych.
Fotografija: Nogometni sodnik Felix Brych med tekmo Eintrachta in Hanovra iz leta 2014. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Nogometni sodnik Felix Brych med tekmo Eintrachta in Hanovra iz leta 2014. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Ritem nogometnih tekem pogosto zahteva davek v obliki poškodb slabše pripravljenih ali osmoljenih nogometašev, toda nesreča nikoli ne počiva niti za preostale udeležence nogometne igre. Na tekmi nemške bundeslige med Eintrachtom in Stuttgartom se je denimo huje poškodoval glavni sodnik Felix Brych. Brych si je namreč strgal križne vezi v kolenu in pri 48 letih najbrž že končal kariero.

Fifa ga je posledično takoj poslala domov

Zgodilo se je med tekmo, brez kontakta s katerim od nogometašev, sodnik je namreč nerodno stopil (glej video). Brych je bil eden vidnejših evropskih sodnikov, 3. junija 2017 je delil pravico tudi v finalu lige prvakov med Juventusom in madridskim Realom. Eno leto pozneje je resda zapravil svoj ugled, potem ko na tekmi mundiala 2018 v Rusiji ni dosodil kazenskega strela za Srbe med tekmo Švice in Srbije.

Fifa ga je posledično takoj poslala domov. Dvakrat je sodil tudi slovenskim ekipam – Slovenija, ki jo je tedaj vodil selektor Matjaž Kek, je 25. marca 2011 doma izgubila z Italijo (0:1), Maribor (trener Ante Čačić) pa je 28. avgusta 2013 prav tako doma izgubil z Viktorio iz Plzna (0:1).

Preberite še:

Komentarji: