Oblak z Interjem, Šeško in Kampl z Realom

V evropskem elitnem nogometnem klubskem tekmovanju so izžrebali pare osmine finala.
Fotografija: Nekdanji angleški reprezentant John Terry je v osmini finala lige prvakov izžrebal Atletico Madrid. FOTO: Pierre Albouy/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji angleški reprezentant John Terry je v osmini finala lige prvakov izžrebal Atletico Madrid. FOTO: Pierre Albouy/Reuters

Evropska nogometna zveza Uefa je na svojem sedežu v Nyonu izžrebala pare osmine finala lige prvakov. Madridski Atletico Jana Oblaka se bo za preboj v četrtfinale meril s finalistom prejšnje sezone, milanskim Interjem, Leipzig Kevina Kampla in Benjamina Šeška pa z rekorderjem po evropskih naslovih, madridskim Realom.

Preostali pari so Porto – Arsenal, Napoli – Barcelona, Paris Saint-Germain – Real Sociedad, PSV Eindhoven – Borussia Dortmund in Lazio – Bayern, medtem ko se bo glavno presenečenje skupinskega dela, danski København, meril z branilcem naslova Manchester Cityjem.

Prve tekme osmine finala bodo 13., 14., 20. in 21. februarja, povratne pa 5., 6., 12. in 13. marca. Četrtfinale bo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo 1. junija na londonskem Wembleyju.

Pari osmine finala lige prvakov:
Porto - Arsenal
Napoli - Barcelona
Paris Saint-Germain - Real Sociedad
Inter Milano - Atletico Madrid
PSV Eindhoven - Borussia Dortmund
Lazio - Bayern
København - Manchester City
Leipzig - Real Madrid

Komentarji: