Okrepljeni v troboj z Mariborom in Olimpijo

Podaljšana trenerjeva roka na igrišču Senijad Ibričić o podobi domžalskega moštva, ki bo v četrtek na Malti začelo sezono 2019/20.

Objavljeno
02. julij 2019 09.00
Posodobljeno
02. julij 2019 09.02
Eden od najmočnejših adutov Domžal Senijad Ibričić ima avtoriteto na igrišču in v slačilnici. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ljubljana - Pomladna podoba Domžal je že nakazala, da bi lahko v novi sezoni Maribor in Olimpija imela še močnejšega izzivalca v boju za nogometnega prvaka. Prestopni rok je le še potrdil visoke domžalske ambicije, ki jih v uspešen mozaik ob igrišču zlaga trener Simon Rožman, na igrišču pa njegova podaljšana roka Senijad Ibričić.

Za Domžale se sezona začenja 11. t. m. na Malti. Prva evropska ovira je na papirju lahka, toda ... »Pripravljeni moramo biti za vse neprijetnosti. Od vročine do trdega in neustreznega igrišča. O moštvu Balzan še ne vemo veliko, a če zanj igra osem, devet nogometašev iz območja nekdanje skupne države, se približno ve, kaj lahko pričakujemo in velja biti previden. Prepričan sem, da se bomo ustrezno pripravili in odzvali,« je o prvem tekmecu v novi sezoni razmišljal najbolj izkušeni Domžalčan in nadaljeval: »Vse gre po načrtih. Zadnja pripravljalna zmaga proti prvaku BiH Sarajevu je pokazala, da gremo v pravo smer.«

13
podaj in 10 golov je v minuli sezoni 1. SNL zbral najbolj izkušeni Domžalčan Senijad Ibričić


Za vsak igralni položaj po dva


Igralska avtoriteta s št. 10 na majici se je samo nasmehnil ob omembi, da Domžale za novo sezono ne morejo več skrivati najvišjih tekmovalnih ambicij, da so s kadrovskimi aktivnostmi naredile korak naprej. »Ni potrebe, da bi karkoli napovedovali,« je bil neposreden 33-letni Bošnjak, češ da ni treba napovedovati nekaj, kar je vidno in logično glede na poteze, ki so jih vlekli glavni oblikovalci moštva.

Domžale so tudi v minulih sezonah upale na šampionski troboj, a so že na začetku sezone plačale davek za uspešne evropske preizkušnje. Kadrovske poteze kažejo, da bo letos tekmovalna zgodba na dveh frontah bolj uravnotežena in morda še uspešnejša.

image
Shamar Nicholson je na zlatem pokalu eden od najboljših pri Jamajki, ki se bo v četrtek za preboj v finale pomerila z ZDA. FOTO: Usa Today


»Pripravljalno obdobje je minilo brez težav, vse je delovalo, kot je moralo, in ostalo nam je še dovolj časa, da še popravimo, kar je treba. Lahko si obetamo veliko, ker smo, kar je najpomembnejše, zadržali večino igralcev, ki so spomladi držali visoko formo. Okrepili smo se še s štirimi, petimi igralci, s čimer smo dobili še širino igralskega kadra in zaostrili konkurenco. Ne 15, 16, igralcev, zdaj jih imamo 18, 19, malodane vsak igralni položaj je pokrit z dvema igralcema. To je ključnega pomena za ohranjanje forme, za dolgo ligaško bitko z Mariborčani in Ljubljančani ter za uresničitev tekmovalnih ambicij,« je Ibričić, v minuli sezoni najboljši domžalski podajalec (13, dve manj od najboljšega Amirja Derviševića) in drugi strelec (10) za Shamarjem Nicholsonom (13), pojasnil, zakaj velja Domžale postaviti ob bok vijoličnimi in zeleno-belimi.

  • Domžale v novi sezoni še korak bližje Mariboru in Olimpiji.
  • V petek zadnja pripravljna tekma pred odhodom na Malto.
  • Shamar Nicholson odlično igra na zlatem pokalu.


Upa, da bo Nicholson ohranil formo


Lansko evropsko poglavje so Domžalčani nesrečno končali na drugi oviri. Ruska Ufa je bila srečna zmagovalka. »To je bila poučna izkušnja, ki nam je zagotovo koristila in nas je nekaj naučila. Upam, da bomo iz nje izšli boljši,« se nadeja Ibričić, ki se zaveda, da imajo Domžale močnega aduta v Nicholsonu. Postavni Jamajčan ta čas blesti na zlatem pokalu, prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov. Jamajka se je uvrstila v polfinale, v katerem bo v noči na četrtek izzvala ZDA, zaradi česar je postavni napadalec vse bolj v ospredju in zanimiv za prestop v močnejše prvenstvo.

»Veseli me, da je v odlični formi, a to bi lahko pomenilo, da ga bomo izgubili,« je po malem zaskrbljen zvezni igralec, ki je sicer dobro seznanjen s prestopnimi kombinacijami v klubu. »Nič ne vem o tem, da bi lahko že bil prodan. Upam le, da se bo vrnil zdrav in da bo ostal v zdajšnji formi. Z njim smo močnejši.«

Domžale bodo v petek ob 19. uri igrale zadnjo pripravljalno tekmo. Gostile bodo srbski Voždovac.