Olimpija močnejša za igralca, ki ga je spremljal tudi Kek

V ljubljanski tabor sta se preselila izkušena branilca Uroš Korun in Matic Fink, Sežančani ostali brez kapetana.
Fotografija: Uroš Korun (desno) je v slovenski ligi nazadnje igral za Domžale, zdaj bo nosil majico Ljubljančanov. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Uroš Korun (desno) je v slovenski ligi nazadnje igral za Domžale, zdaj bo nosil majico Ljubljančanov. FOTO: Blaž Samec/Delo

Slovenski nogometaš Uroš Korun (33) bo v prihajajoči sezoni nosil dres ljubljanske Olimpije. Osrednji branilec, ki je za mlado slovensko reprezentanco odigral sedem tekem, je v Sloveniji igral za Celje, Rudar in Domžale. Od tam pa se je pred petimi leti odpravil na Poljsko, kjer je v tem času zastopal barve Piasta iz Gliwic. S poljskim prvoligašem je v sezoni 2018/2019 postal tudi državni prvak.


»Verjamem direktorju, da bomo sestavili dobro ekipo«


Uroš Korun FOTO: NK Domžale
Uroš Korun FOTO: NK Domžale
Visokorasli nogometaš, ki ga je pred nekaterimi minulimi akcijami slovenske reprezentance spremljal tudi selektor Matjaž Kek, ima v klubski karieri doslej 361 nastopov. Skupno je 25-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval osem podaj. V zadnji sezoni je na Poljskem odigral 41 tekem. Po koncu sezone mu je pogodba potekla.

»Zelo sem vesel, da sem se pridružil Olimpiji. Verjamem športnemu direktorju in trenerju, da bomo sestavili dobro ekipo, da bomo konkurenčni in se bomo borili za uspehe, ki jih želim doseči. Slovensko ligo in igralce dobro poznam, tako da komaj čakam, da se pridružim ekipi in da začnemo,« je ob podpisu pogodbe dejal Korun. Olimpija je v svoje vrste pripeljala tudi starega znanca Matica Finka, desni bočni branilec je za zeleno-bele igral že med letoma 2011 in 2016. V zadnji sezoni se je iz Tučije vrnil v Slovenijo in nastopal za Domžale. Olimpija je v zadnji sezoni Prve lige Telekom zasedla tretje mesto za drugim Mariborom in prvim Celjem. Ljubljančani bodo novo sezono odprli proti Gorici 12. avgusta. 

Preberite še:

Komentarji: