Palacios jo je hudo skupil ob paragvajskem naletu

Zdravniki so pri argentinskem rerezentantu ugotovili trojni zlom v ledvenem delu hrbtenice.
Fotografija: Exequiel Palacios je po silovitem prekršku obležal na tleh. FOTO: Marcelo Endelli/AFP
Odpri galerijo
Exequiel Palacios je po silovitem prekršku obležal na tleh. FOTO: Marcelo Endelli/AFP

Buenos Aires – Argentinski nogometni reprezentant Exequiel Palacios se je huje poškodoval na tekmi južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 s Paragvajem (1:1). Igralcu Bayerja Leverkusna je Angel Romero tako silovito naletel v hrbet z obemi koleni, da so ga s stadiona Bonbonera takoj odpeljali v bolnišnico. Zdravniki so pri 22-letnemu Palaciosu ugotovili trojni zlom v ledvenem delu hrbtenice.

Okrevanje argentinskega reprezentanta, ki bo za zdaj ostal v domovini na zdravljenju, bo trajalo vsaj tri mesece, so še zapisali na spletni strani nemškega prvoligaša in dodali, da so klubski zdravniki v tesnem stiku z argentinskimi. »Exequiel je v dobrih rokah in naši zdravniki so v tesnem stiku z njim. A čim prej ga bomo pripeljali v Leverkusen, da bo lahko opravil rehabilitacijo v naši 'delavnici', v kateri bo imel najboljše možnosti za hitro okrevanje,« je dejal športni direktor Bayerja Simon Rolfes.

»Seveda je to za nas, še posebej pa za Exequiela, hud udarec. A podpirali ga bomo, da se bo po hudi poškodbi vrnil še močnejši,« je zatrdil Rolfes.

Komentarji: