Polfinalna para Portugalska – Švica in Nizozemska – Anglija

Zaključni turnir krstne sezone nogometne lige narodov bo v začetku junija prihodnje leto v Portu in Guimaraesu.
Fotografija: Vsi štirje selektorji so si po žrebu segli v roke. FOTO: Niall Carson/AP
Odpri galerijo
Vsi štirje selektorji so si po žrebu segli v roke. FOTO: Niall Carson/AP

Dublin – Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes v Dublinu izžrebala tudi polfinalna para zaključnega turnirja krstne sezone lige narodov na Portugalskem, točneje v Portu in Guimaraesu. Ples kroglic je določil, da se bodo gostitelji udarili s Švicarji, Nizozemci pa z Angleži. Polfinalna obračuna bosta 5. in 6. junija prihodnje leto, mali in veliki finale pa 9. junija.


Na turnirju štiri zmagovalke skupin


Na sklepni turnir so se uvrstile zmagovalke vseh štirih skupin prvega kakovostnega razreda. Nizozemska je bila v zvezdniški skupini 1 uspešnejša od Francije in Nemčije, Švica v skupini 2 od Belgije in Islandije, Portugalska v skupini 3 od Italije in slovenske tekmice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2020 Poljske, Anglija pa v skupini 4 od Španije in Hrvaške.

Razpored zaključnega turnirja lige narodov. FOTO: Niall Carson/AP
Razpored zaključnega turnirja lige narodov. FOTO: Niall Carson/AP


Nagradni sklad 24 milijonov €


Četverica »preživelih« reprezentanc si bo tudi razdelila nagradni sklad v višini 24 milijonov evrov. Zmagovalcu bo pripadlo 7,5 milijona evrov, finalistu 6,5 milijona, boljšemu v malem finalu 5,5 milijona in dvakratnemu poražencu 4,5 milijona evrov. Če tekme ne bo konec po rednem delu, bodo odločali 30-minutni podaljški ali v skrajnem primeru enajstmetrovke.

Preberite še:

Komentarji: