Poraz vodilnega, Dortmund pa zamudil priložnost skoka na vrh

V silno zanimivem in izenačenem nemškem prvenstvu se zdaj začenja odštevanje do sobote in največjega derbija v zadnjem desetletju.
Fotografija: Na tekmi Kölna in Dortmunda je imelo občinstvo kaj videti. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Na tekmi Kölna in Dortmunda je imelo občinstvo kaj videti. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Če je bilo večinoma v zadnjem desetletju že kmalu jasno, da bo Bayern v nemškem prvenstvu potrdil vlogo favorita in v svoje münchenske vitrine vedno znova prinesel šampionski krožnik, bo sodeč po doslej videnem ob slabi četrtini sezone oz. po osmih kolih od skupno 34 boj za lovoriko zdaj bolj izenačen in negotov.

Senzacionalno zanesljivo so v jesenski del sezone 2022/23 štartali nogometaši Uniona Berlin, se zasidrali na vrhu, danes pa v Frankfurtu pri zadnjem zmagovalcu evropske lige izgubili – 0:2. Pri priči se je ponudila priložnost Borussii iz Dortmunda za skok na vrh, toda v silno živahni tekmi je v Kölnu ostala praznih rok (2:3) in tako še naprej zaostaja za dve točki za vodilno senzacijo iz nemške metropole.

Zaostanek z oznako -2 pa imajo zdaj tudi omenjeni favorizirani Bavarci. Ti so v domačem delu pred zadnjo prekinitvijo prvenstva zaradi reprezentančnih tekem nanizali štiri tekme brez zmage, tokrat so na petkov večer doma napolnili mrežo Leverkusna (4:0). 

Bayern se je vrnil na zmagoviti tir. FOTO: Christof Stache/AFP
Bayern se je vrnil na zmagoviti tir. FOTO: Christof Stache/AFP

Nogometna Nemčija pa z vmesnimi postanki med torkom in četrtkom v evropskih klubskih tekmovanjih že odšteva do prihodnje sobote, ko bo vrelo na največjem nogometnem štadionu v državi – v Dortmundu bo namreč gostoval Bayern ...

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
   

Preberite še:

Komentarji: