Slovenija z Grčijo brez golov v Stožicah

Ljubljana je bila prizorišče prve tekme nogometne selekcije Matjaža Keka po 289 dneh premora, in sicer proti grški vrsti, s katero je le remizirala.
Fotografija: Precej je bilo bojevitosti, a malo priložnosti na tekmi med Slovenijo in Grčijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Precej je bilo bojevitosti, a malo priložnosti na tekmi med Slovenijo in Grčijo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca je ob 20.45 igrala svojo prvo tekmo v drugi izvedbi Uefine lige narodov. Njen tekmec je bila Grčija, v slovenskem taboru pa poudarjajo, da gredo na vsaki tekmi na zmago, zato ni nič drugače proti Grkom. Toda račun se ni izšel, gostitelji so osvojili le točko.

90 + 3: konec tekme, ni bilo golov v Stožicah.

90. minuta: še tri minute upanja v sodnikovem podaljšku.

85. minuta: izjemna priložnost za Slovenijo, po Živčevem predložku, v zraku z nogo streljal Šporar, žoga pa je zletela mimo vrat!

81. minuta: Slovas povsem sam pred Oblakom, toda Škofjeločan iz madridskega Atletica je bil spet zanesljiv.

79. minuta: poskusil je Šporar, toda resnejše nevarnosti za Grke ni bilo.

78. minuta: Jako Bijola je zamenjal Nino Kouter, za aduta iz Mure je to reprezentančna premiera.

61. minuta: Harisa Vučkića je zamenjal Miha Zajc.

Haris Vučkić se je trudil, a prav zmagovitega učinka ni bilo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Haris Vučkić se je trudil, a prav zmagovitega učinka ni bilo. FOTO: Leon Vidic/Delo


55. minuta: Rajka Repa je zamenjal Saša Živec.

52. minuta: podjetnejšo igro v uvodnih minutah drugega dela so Grki kronali z lepo akcijo, ustrelil je z 12 metrov s strani kapetan Tasos Bakasetas, toda udarni zvezdnik naše vrste, vratar Jan Oblak, se ni dal premagati.

Konec 1. polčasa: tekma v prvi polovici ni bila na visoki ravni, Slovenija deluje premalo napadalno in odločno, izid 0:0 pa realno razkriva vsebino dogajanja v tem uvodnem delu.

44. minuta: gostujoče moštvo je izvedlo nevaren napad s predložkom, Oblaka je poskusil ugnati Dimitris Giaunnolis, a je streljal mimo vrat.

40. minuta: igra ne ponuja pretiranega manevrskega prostora, precej je posamičnih dvobojev na sredini igrišča, zrelih priložnostih pred vrati pa ni bilo z izjemo Boharjevega prodora ter preplaha v domačem kazenskem prostoru po Blažičevi napaki.

29. minuta: Grki so se ubranili slovenskih napadalnih poskusov in še sami udarili, Jan Oblak je bil na dveh zaporednih preizkušnjah in dobil osebna dvoboja s tekmeci.

Rajko Rep, uveljavljeni strelec iz avstrijskega prvenstva, ni našel učinkovite poti k vratom Grčije. FOTO: Leon Vidic/Delo
Rajko Rep, uveljavljeni strelec iz avstrijskega prvenstva, ni našel učinkovite poti k vratom Grčije. FOTO: Leon Vidic/Delo


22. minuta: prvič se je znašel v »ognju« Andraž Šporar, naš as iz lizbonskega Sportinga, a je dvoboj z njim dobil grški branilec.  
16. minuta: kmalu bi sledila kazen, manjši zmedi v domačem kazenskem prostoru je botrovalo nerodno posredovanje Mihe Blažiča, k sreči pa je žoga zletela prek vrat.

15. minuta: hitro in nevarno akcijo so izpeljali slovenski nogometaši, kot blisk je prodrl v kazenski prostor Damjan Bohar, podal v sredino, a gostje so preprečili nevarnost za gol.

Uvodne minute niso prinesle prav pretirane dinamike v praznih Stožicah, prvi strel proti vratom gostov pa je z roba kazenskega prostora v 7. minuti sprožil Amedej Vetrih. Žoga je letela naravnost v naročje vratarja Vassilisa Barkasa.


Začetni enajsterici

Slovenija: Oblak; Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović; Bohar, Vetrih, Bijol, Rep; Šporar, Vučkić.

Grčija: Barkas; Giannoulis, Slovas, Svarnas, Bakakis; Zeca, Kourbalis; Bakasetas; Mantelos, Pavlidis, Limnios.




»Zavedamo se kakovosti tekmeca, ampak ne glede na vse dejavnike, ki so vplivali na zadnje obdobje in vse skupaj, pred fante postavljam golo dejstvo, da nas zanima zmaga,« je tik pred tekmo ponovil selektor Matjaž Kek. Mariborčan je pojasnil, da je vseh 24 igralcev za tekmo zdravih. Jasmin Kurtić ne bo smel igrati zaradi kartonov, nekaterih drugih, ki so bili prej stalni na reprezentančnih zborih, ni zaradi različnih razlogov.

Slovenci so se pripravljali na drevišnjo tekmo kar v Stožicah. FOTO: Leon Vidic
Slovenci so se pripravljali na drevišnjo tekmo kar v Stožicah. FOTO: Leon Vidic


Da si želijo nekaj narediti, je potrdil tudi današnji kapetan Jan Oblak. »Normalno smo se zbrali zato, da bi nekaj naredili, ne le, da bi prišli domov. Hočemo nekaj doseči. Gremo na zmago, tako kot vedno,« pravi zvezdnik madridskega Atletica.

Tekmo z Grčijo, ki je Slovenija še ni premagala, bodo sodili Škoti Bobby Madden, Graeme Stewart in David Roome. Slovenijo druga tekma čaka v nedeljo (20.45), ko bo prav tako v Stožicah gostovala Moldavija. V skupini 3 lige C je sicer še Kosovo.

Preberite še:

Komentarji: