Pri Olimpiji predstavili novega trenerja

Odstavljenega Osiječana Dina Skenderja je zamenjal Ljubljančan Goran Stanković, ki je nazadnje vodil nogometaše Tabora.
Fotografija: Nogometaše Olimpije bo poslej vodil Goran Stanković. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nogometaše Olimpije bo poslej vodil Goran Stanković. FOTO: Blaž Samec

Vodstvo slovenskega nogometnega kluba Olimpija, ki se je pred dnevi razšlo s trenerjem Dinom Skenderjem, je potrdilo, da bo zeleno-bele vodil Goran Stanković, ki je bil nazadnje trener Tabora. Stanković je sežansko ekipo prevzel v začetku septembra lani, ko je zamenjal Maura Camoranesija, ki je prestopil k Mariboru.

image_alt
Milan Mandarić odpira vrata domačim fantom


Ljubljanski trener se zdaj vrača k Olimpiji, kjer je pred tem opravljal dvojno vlogo kot vodja mladinskega pogona in trener klubske selekcije do 19 let. Sicer pa je med drugim deloval tudi kot glavni trener mladinskih selekcij (Slovan in Bravo) in članskih ekip (Šenčur, Bravo, Brinje). V preteklosti se je preizkusil tudi v tujini, ko je kot pomočnik trenerja deloval v kitajski prvi in drugi ligi. V sezoni 2018/19 je svojim izkušnjam dodal še vlogo pomočnika trenerja mladinske reprezentance Slovenije.

»Vesel sem, da sem dobil možnost za vrnitev domov. Občutki so fenomenalni. Rad bi se zahvalil predsedniku in upravi za zaupanje. Sem Ljubljančan, zato je vodenje Olimpije zame velika čast, hkrati pa tudi velika odgovornost. Ve se, kakšni so cilji pri Olimpiji, potrebno pa bo vključevati tudi veliko mladih, domačih igralcev. Začetka dela se že veselim,« je za Olimpijino spletno stran izjavil Stanković.

Olimpija, ki so jo zapustili Jakov Blagaić, Mario Kvesić, Goran Milović in Ante Vukušić, pred odhodom pa naj bi bili tudi Mihail Caimacov, Luka Marin in Ivan Močinić, je po jesenskem delu prvoligaške sezone na drugem mestu s tremi točami zaostanka za vodilnim Mariborom. Tabor je šesti s 14 točkami manj od vodilne ekipe.

Preberite še:

Komentarji: