Real Madrid za novega asa odštel 130 milijonov evrov

Real Madrid je med prvimi predstavil okrepitev najvišje ravni, to je postal angleški reprezentant Jude Bellingham.
Fotografija: Jude Bellingham se je 27. maja med tekmo z Mainzem takole »nehote« že poslovil od navijačev iz Dortmunda. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Jude Bellingham se je 27. maja med tekmo z Mainzem takole »nehote« že poslovil od navijačev iz Dortmunda. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Real Madrid je med prvimi pred novo klubsko sezono predstavil okrepitev najvišje ravni. Iz Dortmunda se bo namreč v Madrid preselil 19-letni angleški nogometaš Jude Bellingham, Borrusia pa bo za to od Reala prejela najmanj 103 milijone evrov. Odškodnina bo v naslednjih letih najverjetneje narasla na dobrih 130 milijonov evrov.

Angleški reprezentant je z Madridčani podpisal šestletno pogodbo, po kateri bo takoj postal eden najbolje plačanih igralcev ekipe. Porursko moštvo je naredilo odličen posel: Bellinghama je leta 2020 pripeljalo iz Birminghama za 25 milijonov evrov, v črno-rumeni majici pa je zbral 132 tekem ter v tem času vknjižil 24 golov in 25 podaj za dosežen gol.

»Hvala vsem v Borussii, posebej navijačem. V čast mi je bilo nositi majico Borussie v najlepših in najtežjih trenutkih. Čeprav se veselim novega izziva v novi državi, ne bom nikdar pozabil Borussie in Dortmunda,« je zapisal Bellingham, ki je v majici Anglije zabil en gol v 24 tekmah.

Preberite še:

Komentarji: