Realu veliki derbi in vrh lestvice

V španskem nogometnem prvenstvu clasico pripadel prvaku, ki je z 2:1 premagal Barcelono in je na vrhu lestvice ujel Ateltico, ki bo jutri gostoval pri Betisu.
Fotografija: Razburljiv španski nogometni derbi se je razpletel z Realovo zmago in srečnim koncem, ko je Barcelona v zadnjih sekundah zatresla prečko. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Odpri galerijo
Razburljiv španski nogometni derbi se je razpletel z Realovo zmago in srečnim koncem, ko je Barcelona v zadnjih sekundah zatresla prečko. FOTO: Sergio Perez/Reuters

Bitka za španskega prvaka se ja razplamtela do vrelišča. Branilec naslova prvaka Real je v izjemno razburljivem clasicu, v katerem je ves drugi polčasu lilo kot iz škafa, premagal Barcelono z 2:1. Za nagrado jo je prehitel na lestvici in na njenem vrhu ujel mestnega tekmeca Atletica, ki bo jutri gostoval pri Betisu v Sevillu. Minuli konec tedna je moštvo Jana Oblaka v andaluzijski prestolnici izgubilo proti Sevilli z 0:1.

Real je clasico imenitno odprl in prvi polčas tudi zaokrožil z zanesljivim vodstvom z 2:0. Prvi gol je v 13. minuti po lepi akciji Luke Modrića in Fernanda Valverdeja dosegel Karim Benzema, druga pa ob pomoči gostujočega branilca Sergina Desta s prostega strela Toni Kroos.

Karim Benzema je s prefinjeni dotikom s peto dosegel prvi gol. FOTO: Javier Soriano/AFP
Karim Benzema je s prefinjeni dotikom s peto dosegel prvi gol. FOTO: Javier Soriano/AFP


Barcelona ni bila prav nič slabša, le konkretna ni bila. V drugem polčasu se je ob nalivu razpletala šampionska bitka za vse ali nič. Vrhunec je dobila po zasluženem znižanju Kataloncev. Strelec je bil mladi španski reprezentant Oscar Mingueza v 60. minuti. Gol na obeh straneh je visel v zraku do zadnjega žvižga zelo solidnega sodnika Jesusa Gila Manzana.

V štiriminutni sodnikov dodatek je šla Barcelona z igralcem več. Brazilec Casimero si je v 89. minuti in 90. prislužil rumena kartona.

Zadnjo priložnost za izenačenje je Barcelona zapravila v zadnjih sekundah, ko je pred Realova vrata prišel tudi vratar Marc-Andre ter Stegen. Priložnost se je ponudila komaj 18-letnemu Ilaixu Moribi, ki je z 9 m silovito sprožil in zatresel prečko.

Mladi španski reprezentant in branilec Oscar Mingueza (levo) je bil edini strelec za Barcelono. FOTO: Javier Soriano/AFP
Mladi španski reprezentant in branilec Oscar Mingueza (levo) je bil edini strelec za Barcelono. FOTO: Javier Soriano/AFP


Prvi zvezdnik derbija Lionel Messi je niz tekem brez gola v velikih derbijih podaljšal na osem tekem. Zadnjič je dosegel gol maja 2018 na Camp Nou (2:2).

Statistika, streli: 9:11; na vrata: 3:4; posest žoge v %: 31:69; koti: 5:6; prekrški: 16:10; podaje: 315:707.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: